Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ μέσα στο Απρίλιο θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας

Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ μέσα στο Απρίλιο θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας
Eurokinissi

Την κατάθεση νομοσχεδίου, που θα αφορά στα ΑΕΙ, μέσα στον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή, με θέμα: «Κρίση-Μεταρρυθμίσεις-Ανάπτυξη».

Μάλιστα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί σχετική συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου του υπουργείου.

Σήμερα, πάντως, ο υπουργός ανέφερε ότι τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου, θα προχωρήσει η θεσμοθέτηση «ακαδημαϊκών περιφερειακών συμβουλίων», όπου θα συνυπάρχουν πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα. «Θα επιτελούν μία δυναμική λειτουργία για τις περιφέρειες, καθώς τα ιδρύματα θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την περιφέρειά τους. Και είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά θα συνυπάρχουν και θα συζητάνε μαζί τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

Εξάλλου, ο υπουργός επανέλαβε ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» για τη μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση και τόνισε ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μετά από αναζήτηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα δώσουν «τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε την κοινωνία και για το ποια πράγματα η κοινωνία είναι έτοιμη».

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στον χαρακτήρα των προβλημάτων που πρέπει να επιλύσουμε», πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στις «παθογένειες» και τα «ιδεολογικά ζητήματα» της Εκπαίδευσης που πρέπει να ξεπεραστούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. «Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, είναι η ανανοηματοδότηση πολλών διαστάσεων της εκπαίδευσης, και δη της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή