ΔΙΕΘΝΕΣ
30/03/2017 15:12 EEST | Updated 30/03/2017 15:12 EEST

«Αθώος» ο οίκος Standard & Poor's έκρινε δικαστήριο στην Κάτω Ιταλία. Κατηγορούνταν για χειραγώγηση της αγοράς

shutterstock

Δικαστήριο της πόλης Τράνι, στην Κάτω Ιταλία, αθώωσε τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's από την κατηγορία χειραγώγησης της αγοράς, όπως και πέντε, συνολικά, οικονομικούς αναλυτές και μάνατζερ που εργάζονταν για την εν λόγω εταιρία.

«Επιτέλους δικαιώθηκε η εταιρία και όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι καθημερινά, εργάζονται με εντιμότητα και επαγγελματισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο οίκος Standard & Poor's.

H υπόθεση αυτή αφορούσε τις εκθέσεις του οίκου σχετικά με την αξιοπιστία του ιταλικού τραπεζικού συστήματος την περίοδο 2011- 2012, και αυτές που οι εισαγγελείς είχαν θεωρήσει «προκαταβολικές, αθέμιτες αναγγελίες της υποβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας, που αποφασίσθηκε τον Ιανουάριο του 2012». Μια υποβάθμιση η οποία είχε προκαλέσει την εκτίναξη του σπρεντ και σοβαρά προβλήματα για την οικονομία της χώρας.

«Είναι μια μάχη που δώσαμε για να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε λίγη αλήθεια και διαφάνεια. Κάναμε ότι μπορούσαμε, οι δικαστικές αποφάσεις δεν σχολιάζονται, πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού», δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης Τράνι, Μικέλε Ρουτζιέρο. Παραδέχθηκε, όμως, ότι «νιώθει μια κάποια πικρία».

Οι ιταλικές ενώσεις καταναλωτών έκαναν γνωστό ότι υπάρχει η πιθανότητα, όταν δουν την αιτιολογία της δικαστικής ετυμηγορίας, να αποφασίσουν να ασκήσουν έφεση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)