ΔΙΕΘΝΕΣ
30/03/2017 06:50 EEST | Updated 30/03/2017 06:51 EEST

Η δημοτικότητα του Τραμπ έπεσε σε νέο ιστορικό χαμηλό σύμφωνα με δημοσκόπηση

NICHOLAS KAMM via Getty Images
US President Donald Trump receives a standing ovation as he addresses the Womens Empowerment Panel in the East Room of the White House in Washington, DC, on March 29, 2017. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM (Photo credit should read NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

Το ποσοστό αποδοχής του προεδρικού έργου του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε νέο ιστορικό χαμηλό (35%), όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup.

"Το πρόσφατο ποσοστό αποδοχής - 36% - του Τραμπ, το οποίο καταγράφηκε μετά την αποτυχία του να περάσει το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση στο Κογκρέσο, έπεσε λίγο πιο κάτω από το ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών --37%--που κατέγραψε η δημοτικότητα του Μπιλ Κλίντον τον Ιούνιο 1993", ανέφερε χθες Τετάρτη η εταιρεία δημοσκοπήσεων.

"Σε ερώτηση που τέθηκε από την Κυριακή ως την Τρίτη, η δημοτικότητά του κατέγραψε περαιτέρω πτώση πέφτοντας στο 35%".

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ακόμη ότι και οι επτά εκλεγμένοι πρόεδροι των ΗΠΑ μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον είδαν τη δημοτικότητά τους να πέφτει κάτω από το 40% σε κάποιο στάδιο της θητείας τους με τέσσερις από αυτούς να έχουν ποσοστό αποδοχής χαμηλότερο και από το 35% του Τραμπ: Νίξον (24%), Τζίμι Κάρτερ (28%), Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος (29%) και Τζορτζ Μπους ο νεότερος (25%).

Επιπλέον, το χαμηλότερο ποσοστό που κατέγραψε η δημοτικότητα του Ρόναλντ Ρίγκαν (35%) είναι ανάλογο με εκείνο του Τραμπ, ενώ τα ποσοστά της δημοτικότητας του Κλίντον (37%) και του Μπαράκ Ομπάμα (38%) ήταν στο χαμηλότερο επίπεδό τους λίγο υψηλότερα από το σημερινό του Τραμπ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post