ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/03/2017 10:31 EEST | Updated 31/03/2017 11:21 EEST

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται βουλευτής της Χ.Α που προσπάθησε να προσηλυτίσει μαθητές στη Βουλή

Eurokinissi

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο βουλευτής, στις 28 Μαρτίου, επιχείρησε να διανείμει υλικό της Χρυσής Αυγής (φυλλάδια, ημερολόγιο, στυλό και μπρελόκ του κόμματος) σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής πλησίασε τους μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας για να τους δώσει το υλικό που είχε μέσα σε σακούλες. Εντοπίστηκε από τη φρουρά της Βουλής, η οποία του πήρε το υλικό, του επισήμανε ότι απαγορεύεται να προβεί στη διανομή του και του ζήτησε να απομακρυνθεί. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έθεσε σήμερα το ζήτημα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής για την πρωτοφανή ενέργεια του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Σαχινίδη να επιχειρήσει διανομή υλικού της Χρυσής Αυγής σε μαθητές που επισκέπτονταν το Κοινοβούλιο στις 28 Μαρτίου.

Ο κ. Βούτσης έθεσε το θέμα στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, λέγοντας ότι πρέπει να λάβει γνώση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, που είναι αρμόδια να επιληφθεί επί σχετικών ζητημάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)