ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/04/2017 09:03 EEST | Updated 01/04/2017 09:06 EEST

Παππάς: Στον τοίχο έριξε τη χώρα η κυβέρνηση που είχε υπουργό τον κ. Στουρνάρα

Eurokinissi

Επίθεση κατά του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για τις κριτικές που άσκησαν στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υποστηρίζοντας πως «στον τοίχο, εκτός στόχων, και στην ύφεση έριξε τη χώρα η κυβέρνηση στην οποία υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Στουρνάρας».

«Φαίνεται ότι αυτό δεν το ξεχνάει και θέλει να μας το θυμίζει και εμάς. Καλά θα κάνει λοιπόν, αν δεν θέλει να κάνει αυτοκριτική, να τοποθετηθεί για το εάν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία. Δεν θα ήθελα να πιστέψω εκτιμήσεις που λένε ότι διατηρεί και καλλιεργεί πολιτικές φιλοδοξίες οι οποίες είναι ασύμβατες με την ομαλή πορεία της οικονομίας και συμβατές μόνο με μία πορεία προς τον τοίχο» είπε.

Όσον αφορά στον Κώστα Σημίτη, είπε πως «παρέλαβε το χρέος στα 100 δισ. και το παρέδωσε στα 180. Θα περίμενε κανείς μια λέξη αυτοκριτικής. Διερωτάται κανείς, αν οι πρώην πρωθυπουργοί τα κάνανε όλα καλά, πώς έγινε και έφτασε η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Φαίνεται ότι χειρότερη για τους κ. Σημίτη και Βενιζέλο είναι η κυβέρνηση στην οποία δεν μετέχουν. Γι’ αυτό και δεν βγαίνει από το μυαλό τους η ιδέα ότι θα εγκαταλείψουμε. Αλίμονο αν αφήσουμε την Ελλάδα σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν» είπε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως ο ελληνικός λαός «ακούει ανθρώπους όπως ο κ. Σημίτης να μιλούν ως εκπρόσωποι της ΝΔ και βγάζει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, λέει πως «η β' αξιολόγηση κλείνει με παρεμβάσεις που έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» και με αφορμή τη διαπίστωση αυτή, επιτίθεται στην ΝΔ και λέει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν έχει πρόβλημα με τα αρνητικά μέτρα και τις περικοπές. Έχει πρόβλημα με τα θετικά ισοδύναμα, αυτά καταψηφίζει». Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική εκτιμά ότι «η ΝΔ θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα» εξαιτίας της επιλογής της να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση.

Ο Ν. Παππάς υποστηρίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση δέχεται επιθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ «με ψεύδη και συκοφαντίες» και οι λόγοι, όπως αναφέρει, είναι: «Έχουν να κάνουν με τη διαδικασία αδειοδότησης, με τους φόρους που για πρώτη φορά κλήθηκαν να πληρώσουν, με το ότι μπαίνει τάξη και στο διαδίκτυο και στη διαφήμιση». Κλείνοντας, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος καθυστέρησης για την προώθηση των διαδικασιών που αφορούν στις τηλεοπτικές άδειες.

Sponsored Post