ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/04/2017 06:53 EEST | Updated 02/04/2017 07:49 EEST

Πεζοδρομήθηκαν και επίσημα οι δύο πρώτοι δρόμοι στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Το περιμέναμε, ανακοινώθηκε και τελικά έγινε πραγματικότητα. Χθες, Σάββατο, οι οδοί Βύσσης και Καΐρη, στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες είναι κάθετες στην οδό Αθηνάς, μετατράπηκαν και επίσημα σε πεζόδρομους. Πλέον απαγορεύεται η διέλευση των αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων από αυτές.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή του εμπορικού τριγώνου σε ένα τρίγωνο πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.

SOOC

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το σημαντικό αυτό γεγονός για την εικόνα της πόλης, συνοδεύτηκε από μία γιορτή που ήταν ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου. Υπήρχε live ζωγραφική στα ΚΑΦΑΟ, ζωντανή μουσική από τη Φιλαρμονική του δήμου, έκθεση για τη σοκολάτα Παυλίδη που ξεκίνησε από τη γωνία Αίολου και Βύσσης το 1841, μαγειρική από το σεφ Γιώργο Γληνό στη στοά της Καΐρη, καλλιτεχνικές δράσεις και δωρεάν σοκολάτα Παυλίδη.

Παράλληλα, στα πλαίσια του εικαστικού project «Αθήνα σημεία τομής», καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα εμπνευσμένα από τις βιτρίνες του Εμπορικού Τριγώνου, ενώ κλειστά καταστήματα έχουν παραχωρηθεί προκειμένου καλλιτέχνες να ζωντανέψουν τους άδειους χώρους με έργα τους.

Eurokinissi

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, ο δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει τις υποδομές, πεζοδρομεί μία περιοχή 110 στρεμμάτων, επανασχεδιάζει τις υπηρεσίες καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας, ανανεώνει τον αστικό εξοπλισμό και αποκαθιστά την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής. Το πρόγραμμα του δήμου ενισχύει αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αναμένουμε με χαρά τις επόμενες δράσεις στην καρδιά της πόλης που θα φέρουν όλους τους κατοίκους κοντά, υπενθυμίζοντας ότι κέντρο μπορεί να γίνει ξανά όμορφο, φιλικό και λειτουργικό για όλους μας.

Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση:

Photo gallery Πεζοδρόμηση Αθήνας See Gallery