ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/04/2017 10:05 EEST | Updated 04/04/2017 10:36 EEST

Τι συζήτησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης

eurokinissi

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή, συνάντηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της ΝΔ για ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, οι δύο άντρες συζήτησαν για το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και για τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία. Επίσης, υπογραμμίστηκε η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κοινή εκτίμηση των δύο πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τη ΝΔ, είναι η ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία. Ένα σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις, θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Θεοδωράκης συμφώνησαν πως πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η άμεση απόδοση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πηγές από το Ποτάμι, στη συνάντηση δεν ετέθη το θέμα των πρόωρων εκλογών, ενώ κοινή εκτίμηση ήταν πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει τροπο να συμβιβαστεί με το κομματικό ακροατήριό του και να κλείσει την αξιολόγηση. Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε συμφωνία ότι θα πρέπει να εξεταστεί τι έγινε στα εξοπλιστικά και την υγεία από το 1995 και μετά, ενώ ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη την θέση του πως οι μετακινήσεις βουλευτών σε άλλα κόμματα είναι έξω από το πλαίσιο του Ποταμιού.

Δηλώσεις Σταύρου Θεοδωράκη

«Η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της οικονομίας και της κοινωνίας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να γλιτώσει η χώρα από τα δεινά που φέρνει αυτή η καθυστέρηση, ενώ συζήτησε με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και για θέματα δημόσιας διοίκησης, παιδείας και υγείας. «Τις περισσότερες από τις απόψεις μας, τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και για τις πρωτοβουλίες του Ποταμιού σε ό,τι αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίες επίσης είχαν θετική ανταπόκριση από τον πρόεδρο της ΝΔ.