ΔΙΕΘΝΕΣ
05/04/2017 09:17 EEST | Updated 05/04/2017 09:18 EEST

Ιταλία: 25χρονη κόρη αρχιμαφιόζου της Καλαβρίας αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό

kieferpix via Getty Images
Sad young woman.

Την υπόθεση του θανάτου της Μαρία Ρίτα Λοτζιούντιτσε, κόρης ενός από τα αφεντικά της Μαφίας, ο οποίος φέρεται να είναι αυτοκτονία, διερευνά η ιταλική αστυνομία. Η 25χρονη, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, πήδηξε στο κενό από το διαμέρισμά της, που ήταν στον δεύτερο όροφο, την Τρίτη.

Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα του The Italian Insider, της La Stampa, της Il Fatto Quotidiano και άλλων ιταλικών ΜΜΕ, δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο στην περιοχή του Ρέτζο- Καλάμπρια (Ρήγιο- Καλαβρία) στην Ιταλία, καθώς πολλές είναι οι γυναίκες από οικογένειες μελών της Ντρανγκέτα (το συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος/ μαφία που επικεντρώνεται στην Καλαβρία) που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το βάρος επωνύμων που ήταν συνώνυμα με εκβιασμούς, δολοφονίες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ανθρώπους που τη γνώριζαν, η ίδια δεν ένιωθε καλά για την οικογένειά της. Δεν άφησε πίσω της σημείωμα, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν πως σχεδόν σίγουρα επρόκειτο για αυτοκτονία.

Ο πατέρας της 25χρονης, Τζιοβάνι Λοτζιούντιτσε, φυλακίστηκε ως ένας από τους αρχηγούς της ομώνυμης φαμίλιας/ συνδικάτου εγκλήματος, μαζί με τους πιο διάσημους Λουτσιάνο και Νίνο Λοτζιούντιτσε. Η Μαρία Ρίτα ήταν μόλις δύο ετών όταν, το 1994, η σύζυγος του Πιέτρο Λοτζιούντιτσε, Άντζελα Κονσταντίνο, δολοφονήθηκε από τους συγγενείς της επειδή είχε απατήσει τον σύζυγό της ενώ αυτός ήταν στη φυλακή. Τα ίχνη μιας άλλης θείας της, η Μπάρμπαρα Κόρβι, σύζυγος του Ρομπέρτο Λοτζιούντιτσε, έχουν χαθεί από το 2009.

Η Μαρία Ρίτα φαίνεται ότι είχε προσπαθήσει να ξεφύγει από όλα αυτά μέσω των σπουδών της: Στα τέλη του 2016 αποφοίτησε με πτυχίο Οικονομικών και είχε αρχίσει Master στα οικονομικά στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο του Ρέτζο Καλάμπρια.

Σύμφωνα με κάποιους φίλους της, ένιωθε ότι καταπιεζόταν από το επώνυμό της ακόμα και στο πανεπιστήμιο.