Γονείς δίνουν θάρρος στα διαφυλικά παιδιά τους, στο πιο συγκινητικό και αισιόδοξο βίντεο που θα δείτε σήμερα

Ένα αγοράκι με μπλε γυαλιά κάθεται στα πόδια της μαμάς του και, κοιτάζοντας μαζί της στον καθρέφτη που βρίσκεται απέναντί τους, επαναλαμβάνει τη φράση που μόλις του έχει πει:

«Ξέρω ποιος είμαι».

Η φωνή του είναι αποφασιστική και σταθερή, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Η εν λόγω μαμά και το αγοράκι της είναι ένα από τα ζευγάρια μητέρας-παιδιού που εμφανίζονται στο νέο βίντεο του The Scene από τη σειρά «Affirmations» (Επιβεβαιώσεις), της οποίας στόχος είναι να δείξει πόσο σημαντικό είναι για τα διαφυλικά παιδιά να λαμβάνουν υποστήριξη, αγάπη και ενθάρρυνση από τους γονείς τους.

«Είμαι ελπίδα», «Στέκομαι ξανά στα πόδια μου», «Με αγαπούν ακριβώς όπως είμαι», «Είμαι θαρραλέος», «Είμαι μαγεία», είναι μερικές από τις φράσεις επιβεβαίωσης που λένε τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετέχουν στο βίντεο, πότε σοβαρά, πότε χαμογελώντας και πότε γελώντας δυνατά, δίπλα στους γονείς τους που τα παρατηρούν με θαυμασμό.

Η γονική υποστήριξη είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διαφυλική νεολαία, η οποία δέχεται καθημερινά συντριπτικές ποσότητες προκατάληψης και διακρίσεων. Γι' αυτό και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της πίστης στον εαυτό τους είναι ζωτικής σημασίας για τα μικρά παιδιά που ακούν συχνά πως η ταυτότητά τους δεν είναι γνήσια, πως έχουν κάποιο πρόβλημα που πρέπει να θεραπεύσουν.

Σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα, το 75% των διαφυλικών παιδιών στις ΗΠΑ νιώθουν ανασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον εξαιτίας της ταυτότητάς τους, ενώ ένα εντυπωσιακό 40% του συνόλου του άστεγου νεαρού πληθυσμού ανήκει στην LGBTQ κοινότητα και κατέληξαν να είναι άστεγοι επειδή απορρίφθηκαν από τις οικογένειές τους. Περίπου το 45% των νεαρών διαφυλικών έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Δείτε το συγκινητικό αλλά και αισιόδοξο βίντεο παρακάτω και θαυμάστε μερικούς ανθρώπους που θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα για κάθε γονιό εκεί έξω.