ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/04/2017 03:10 EEST

Σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να μείνετε μέσα σε ένα απίστευτο αρχοντικό του 15ου αιώνα στη Νότια Γαλλία

château de gudanes

Αν θέλατε ποτέ να περάσετε μια βραδιά μέσα σε μια υπέροχη γαλλική αγορτική κατοικία, τότε το Chateau de Gudanes είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Το εν λόγω αρχοντικό βρίσκεται στην περιοχή Chateau-Verdun, μια άκρως ειδυλλιακή τοποθεσία στην ούτως ή άλλως γοητευτική Νότια Γαλλία, και χρονολογείται πίσω στο 1741, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο για ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν μερικές μέρες και νύχτες στο εκθαμβωτικό εσωτερικό του.

Το 2013, η Karina και ο Craig Waters ταξίδεψαν στη Γαλλία από την πατρίδα τους, το Περθ της Αυστραλίας, με στόχο να ανιχνεύσουν νέες μεσιτικές ευκαιρίες. Η ανακάλυψη του Chateau de Gudanes ήταν ένας κεραυνοβόλος έρωτας που εξελίχθηκε σε σχέση ζωής. Η πανέμορφη αλλά ερειπωμένη βίλα, σχεδιασμένη από τον Ange-Jacques Gabriel, τον αρχιτέκτονα του Petit Trianon στις Βερσαλίες, ήταν ακριβώς αυτό που έψαχναν. Έτσι προχώρησαν στην αγορά της και επένδυσαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων και του χρόνου τους για να την επαναφέρουν στην αρχική της λάμψη. Τώρα, με τη βίλα, η οποία χτίστηκε υπό τη βασιλεία του Λουδοβίκου του 15ου, να παίρνει την τελική της μορφή, το ζευγάρι ετοιμάζεται να μετατρέψει το θαυμάσια αυτό αρχοντικό των 94 δωματίων σε ένα παραδοσιακό γαλλικό πανδοχείο.

château de gudanes

«Το να αγοράσουμε έναν σχεδόν ερειπωμένο πύργο που είχε χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο πρώτου βαθμού σε μια χώρα που δεν μιλούσαμε καν τη γλώσσα, ήταν εξαρχής δεδομένο πως δε θα ήταν εύκολη υπόθεση», λέει η Karina Waters στη Daily Mail. «Σαν να μην έφταναν αυτά, είχαμε ελάχιστο υπόβαθρο στο χώρο της αρχιτεκτονικής, της αποκατάστασης και των παλιών κτιρίων. Όταν καταθέσαμε την προσφορά μας, είχαμε δει μόνο τα τέσσερα από τα 94 δωμάτια -τα περισσότερα δεν ήταν προσβάσιμα επειδή δεν είχαν οροφή ή δάπεδο. Δέντρα είχαν φυτρώσει στο εσωτερικό και στη σκεπή!». Ωστόσο, μέσα από πολλή και κοπιαστική δουλειά, το ζευγάρι κατάφερε να μάθει περισσότερα για το chateau. Μάλιστα κατά τη διαδικασία της αποκατάστασης ξέθαψαν πολλούς κρυμμένους θησαυρούς, όπως οστά, τοιχογραφίες, ενετικά γυαλικά, κεραμικά θραύσματα, ακόμη και μια τρύπα που θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει κάποτε ως μυστικό τούνελ.

Αν όλα πάνε καλά, οι Waters σκοπεύουν να ανοίξουν το chateau για το κοινό μέσα στο 2019. Μέχρι τότε, μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία του στο επίσημο site του ή στη σελίδα του στο Facebook και να ονειρεύεστε τη στιγμή που θα μείνετε μέσα σε ένα από τα 94 δωμάτιά του.

Photo gallery Château de Gudanes See Gallery

Sponsored Post