ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα στη συνάντηση Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς και επιστημονικού φορείς

Eurokinissi

Συνάντηση με επικεφαλής παραγωγικών και επιστημονικών φορέων είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κ. Κόλλια, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκο και τον εκπρόσωπο του ΔΣΑ, Γ. Παπαδόπουλο.

«Συζητήθηκαν οι συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία, η υπερφορολόγηση και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες “μπλοκάκια” και στη μετανάστευση ικανό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Τονίζει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μια Συμφωνία Αλήθειας, που θα βάζει φρένο στην υπερφορολόγηση.

«Το κράτος να επιβάλλει λιγότερους φόρους και εισφορές και οι φορολογούμενοι να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και να είναι συνεπείς σε λογικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Έτσι ώστε όλοι μαζί -κράτος, πολίτες και αγορά- ενωμένοι, όχι διχασμένοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)