Οι ληστές που «χτυπούσαν» επώνυμους είχαν κάτσει πρώτο τραπέζι στον Βέρτη

Οι ληστές που «χτυπούσαν» επώνυμους είχαν κάτσει πρώτο τραπέζι στον Βέρτη
burgler with screwdriver trying to open a front door
burgler with screwdriver trying to open a front door
no_limit_pictures via Getty Images

Όλες τις διαδρομές του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη παρακολουθούσαν τα μέλη της συμμορίας που χτυπούσε οικίες επωνύμων στην Αττική.

Όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, οι δράστες παρακολουθούσαν όλες τις διαδρομές του γνωστού καλλιτέχνη από το σπίτι του στο μαγαζί που τραγουδούσε και αντίστροφα, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες είναι οι ώρες που απουσιάζει την οικία. Οι αξιωματικοί που ερεύνησαν την υπόθεση έχουν «εικόνα» ότι κάποιοι από τους ληστές είχαν πάει και στο νυχτερινό κέντρο στην Πέτρου Ράλλη, όπου τραγουδούσε ο Νίκος Βέρτης και είχαν κάτσει στο πρώτο τραπέζι.

Στις 9 Νοεμβρίου 2016 τρεις από τους δράστες μπήκαν στο σπίτι του στην οδό Πίνδου στη Βούλα. Άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Στη συνέχεια, πήγαν σε δασώδη περιοχή της Πάρνηθας, όπου διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο και το άφησαν εκεί, με αποτέλεσμα να βρεθεί από περιπατητή του βουνού.

Πριν από τη διάρρηξη στο σπίτι του τραγουδιστή είχαν μπει σε άλλο σπίτι της ίδιας οδού, όπου είχαν αφαιρέσει 31.000 ευρώ, 22.000 δολάρια Αυστραλίας και κοσμήματα αξίας 70.000 ευρώ.

Μία άλλη περίπτωση παρακολούθησης θύματος έλαβε χώρα στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πλ. Αγίου Γεωργίου στην Εκάλη.

Οι δράστες ακινητοποίησαν επιχειρηματία την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του και τον ανάγκασαν να περάσει στο εσωτερικό του. Εκεί με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον πατέρα του και το θείο του. Ένας από τους δράστες ρωτούσε διαρκώς τον επιχειρηματία: «Η γυναίκα σου κυκλοφορεί με μία Μερσεντές CLK, που βρίσκεται τώρα; Που είναι; Πότε θα γυρίσει;». Στη συνέχεια άρπαξαν χρυσαφικά αξίας περίπου 20.000 ευρώ και 1.500 ευρώ.

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που καταγράφηκαν τον περασμένο Νοέμβριο απεικονίζεται ένοπλο, ο οποίος φοράει κουκούλα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπροστά στο πολυτελές αυτοκίνητο του τραγουδιστή. Τα μέλη της συμμορίας, που γνώριζαν για την ύπαρξη των καμερών ασφαλείας, πήδηξαν αρχικά στην αυλή και κατόπιν ανέβηκαν στο μπαλκόνι, όπου παραβίασαν το παράθυρο. Κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το σύστημα ασφαλείας και στη συνέχεια έψαξαν όλους τους χώρους μέχρι που εντόπισαν ένα μικρών διαστάσεων χρηματοκιβώτιο. Η επίθεση στο σπίτι του Βέρτη ήταν η τελευταία για τη σπείρα, καθώς τα μέλη της (εξαιρουμένου ενός 22χρονου) διέφυγαν στην Αλβανία.

Δημοφιλή