Η κατσίκα που έσωσε μία 10χρονη και ολόκληρη την οικογένειά της από βέβαιο θάνατο

Η κατσίκα που έσωσε μία 10χρονη και ολόκληρη την οικογένειά της από βέβαιο θάνατο
White Goat head
White Goat head
Mariemlulu via Getty Images

H 10χρονη Άμπιγκειλ Μπρους είχε τα γενέθλιά της την περασμένη εβδομάδα και έλαβε ως δώρο μία κατσίκα για κατοικίδιο. Κάτι που δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τον πατέρα της.

«Στην αρχή δεν ενέκρινα την κατσίκα», είπε ο Νικ Μπρους στο Inside Edition. «Αλλά από εδώ και πέρα θα μένει εδώ».

Και αυτό γιατί η κατσίκα, που η Άμπιγκειλ την ονόμασε «Σπίντι» αποδείχθηκε σε πραγματικό ήρωα δύο ημέρες μετά την εγκατάστασή της στο νέο της σπίτι στην πόλη Βάινερ στο Αρκάνσας.

Το περασμένο Σάββατο, η Άμπιγκειλ κοιμόταν στο σαλόνι μαζί με την κατσίκα, όταν ο «Σπίντι» την ξύπνησε ξαφνικά πηδώντας πάνω στο στήθος της.

«Σκεφτόμουν από μέσα μου: "Tι συμβαίνει;". Και μετά είδα καπνό», είπε η 10χρονη στο WREG TV.

Η Άμπιγκειλ έτρεξε στο υπνοδωμάτιο των γονιών της.

«Η κόρη μου μου είπε ότι όλο το δωμάτιο ήταν γεμάτο καπνούς και ότι δύσκολα μπορούσε να αναπνεύσει», είπε ο Νικ Μπρους στο KAIT TV.

«Είπε ότι στην αρχή νόμιζε ότι έριχνε χαλάζι έξω αλλά όταν σηκώθηκα για να ελέγξω τι συμβαίνει είδα από το παράθυρο ότι έξω είχε ξεσπάσει φωτιά».

Ο Μπρους πήδηξε έξω από το παράθυρο όταν κατάλαβε ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει στο γκαράζ τους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έφτασε στο σημείο λίγο αργότερα και έσβησε τη φωτιά. Ωστόσο ο καπνός και η αιθάλη προκάλεσαν υλικές ζημιές στο σπίτι.

Ευτυχώς η οικογένεια σώθηκε χάρη στην ηρωική κατσίκα τους.

Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από ένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.

Η οικογένεια Μπρους μένει στο σπίτι ενός φίλου μέχρι να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Ο Σπίντι μένει στον αχυρώνα ενός άλλου φίλου της οικογένειας.

Ο κ. Μπρους είπε ότι νιώθει ευτυχισμένος που η οικογένειά του είναι καλά στην υγεία της, σε αντίθεση με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι τους, οι οποίες είναι αναντικατάστατες.

Η Άμπιγκειλ πιστεύει ότι η Σπίντι είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που είχε ποτέ.

«Αισθάνομαι χαρούμενη που το καταλάβαμε εγκαίρως προτού η φωτιά επεκταθεί στο εσωτερικό του σπιτιού και που δεν ξέσπασε ενώ εμείς λείπαμε από το σπίτι», είπε η 10χρονη.

* Αποδόθηκε στα ελληνικά από την αυστραλιανή έκδοση της Huffington Post.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα