ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2017 13:05 EEST | Updated 17/04/2017 13:06 EEST

Κι όμως, δεν είναι «Νιγηριανή Απάτη»: 43 εκατ. δολάρια βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Νιγηρία

Economic and Financial Crimes Commission/Facebook

Τη «Νιγηριανή Απάτη» τη γνωρίζουμε λίγο – πολύ όλοι: Πρόκειται για αυτό το γνωστό μήνυμα που καταφτάνει στον παραλήπτη (συνήθως μέσω email, αν και αρκετά παλαιότερα είχαν αναφερθεί και περιπτώσεις επιστολών που κατέφθαναν μέσω ταχυδρομείου) και υποτίθεται πως προέρχεται από έναν πρίγκηπα/ υπουργό/ επιχειρηματία κτλ από τη Νιγηρία (ή από κάποια άλλη αφρικανική χώρα), που ζητά βοήθεια για να βγάλει τα χρήματά του (ή διαμάντια, ή άλλα περιουσιακά στοιχεία) από τη χώρα, υποσχόμενος μερίδιο στον «συνεργάτη» του.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, πρόκειται για απάτη, που συνήθως αποσκοπεί στην απόκτηση στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού, ή- όπως έχει αναφερθεί – σε κάποιες περιπτώσεις οδηγεί ακόμα και σε απαγωγή. Είναι άξιο λόγου πάντως, το ότι, ακόμα και αν πρόκειται για μάλλον...εξωφρενική μέθοδο, η οποία είναι και ευρέως γνωστή, συνεχίζει να χρησιμοποιείται, οπότε (προφανώς) υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι την...πατάνε- και πρόσφατο συμβάν στη Νιγηρία ενδεχομένως ίσως να τους...αυξήσει ακόμα περισσότερο!

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή (Δίωξης) Οικονομικών Εγκλημάτων της χώρας εντόπισε το ποσό των 43 εκατ. δολαρίων σε ένα διαμέρισμα στη Νιγηρία, ύστερα από πληροφορίες ότι κάποιος μετέφερε σάκους και τσάντες από και προς αυτό.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Ικόγι του Λάγος, και συγκεκριμένα βρέθηκαν εκεί 43,4 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, 27.800 λίρες Αγγλίας και 23,2 εκατ. Ναΐρα (το νόμισμα της Νιγηρίας). Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, μια γυναίκα εμφανιζόταν με βρώμικα ρούχα και γενικά άθλια εμφάνιση, αλλά το δέρμα της «δεν ταίριαζε» στην όλη εικόνα, οπότε και θεωρείται ότι επρόκειτο για μεταμφίεση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο Twitter ξέσπασε «θύελλα» από χιουμοριστικά σχόλια, με αναφορές σε απόπειρες «Νιγηριανής Απάτης».