ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2017 13:32 EEST | Updated 17/04/2017 17:51 EEST

Με κακοκαιρία η επιστροφή των εκδρομέων. Αυξημένη κίνηση στα οδικά δίκτυα

EUROKINISSI

Mε άστατο καιρό και αυξημένη κίνηση πραγματοποιήθηκε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέφθηκε στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική ξέσπασε ξαφνικό μπουρίνι το απόγευμα, ενώ έντονη χαλαζόπτωση έπληξε το ανατολικό Ζαγόρι και τα χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Πιο αναλυτικά:

Αρχικά επηρεάστηκε η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ βελτίωση αναμενόταν από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Αυξημένη κίνηση

Από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου ήταν αυξημένη, καθώς κορυφώθηκε η επιστροφή των εκδρομέων.

Ομαλά εξελίχθηκε από νωρίς το μεσημέρι η επιστροφή των Θεσσαλονικέων οι οποίοι είχαν φύγει εκτός της πόλης.

Όπως επισημάνθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα είναι υποτονική, ενώ στον αντίποδα, αυξημένη καταγράφεται από την Κατερίνη.

Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι τις 7 το απόγευμα, τα διόδια Μαλγάρων επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ αυτά που κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα καταγράφονται σημαντικά λιγότερα, όπως επισημάνθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από τον προϊστάμενο βάρδιας στον σταθμό των διοδίων. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν ήδη πάνω από δέκα φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της βάρδιας στον σταθμό «μέχρι το βράδυ θα ανοίξουν τουλάχιστον άλλες δέκα φορές».

Χθες, Κυριακή του Πάσχα, πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.

Πάνω από 6 χλμ η κίνηση στην Ιονία Οδό

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση καταγράφηκε στις εθνικές οδούς Αντιρρίου - Ιωαννίνων, Πατρών - Κορίνθου και Πατρών - Πύργου, λόγω της επιστροφής από την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου.

Στην «Ιονία Οδό» και συγκεκριμένα από την Γαβρολίμνη, έως το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο, η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνούσε τα 6 χιλιόμετρα στο βράδυ.

Στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, καταγράφηκε αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ρεύμα προς Πάτρα.

Μέτρα της Τροχαίας

Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα και μέχρι τις 22:00 για τα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας ως εξής:

  • Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
  • Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
  • Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
  • Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
  • Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) αυτής.

Την Τρίτη του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 23:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις για τα φορτηγά ως εξής:

  • Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
  • Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).