ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2017 10:58 EEST | Updated 18/04/2017 10:58 EEST

Μελανσόν: «Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν»

JOEL SAGET via Getty Images
French president of the Parti de Gauche (FG) Jean-Luc Melenchon (L) and Greek head of the radical leftist Syriza party, Alexis Tsipras (R) smile as they talk during a press conference at the National Assembly in Paris on May 21 2012. Greek anti-austerity leftist leader Alexis Tsipras said today that it was not for German Chancellor Angela Merkel to call for a referendum on his debt-hit nation's membership of the eurozone. AFP PHOTO/JOEL SAGET (Photo credit should read JOEL SAGET/AFP/Gett

Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν, μιλώντας στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien.

Η ατάκα του Μελανσόν για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο τρόπος του Γάλλου υποποψηφίου να απαντήσει στην κριτική για τις διακηρύξεις του πως θα επαναδιαπραγματευτεί τις καταστατικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλούς να εκτιμούν πως ακόμα κι αν προσπαθούσε, θα έβρισκε απέναντί του τη Γερμανία.

«Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία η οποία να τους λέει όχι», απάντησε ο υποψήφιος πρόεδρος, του οποίου τα δημοσκοπικά ποσοστά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δίνοντάς του ελπίδες για συμμετοχή στον β' γύρο των εκλογών, στις 7 Μαΐου.

«Εγώ δεν μιλώ 17 ώρες με κάποιον που με προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία!», διακήρυξε ο κ. Μελανσόν, ο οποίος, παρά το ριζοσπαστικό αριστερό προφίλ του, έχει εισαγάγει στον λόγο του - το τελευταίο διάστημα - στοιχεία του ευρωσκεπτικιστικού, εθνοκυριαρχικού λόγου.

Σύμφωνα με έρευνα της Opinionway, ο Μελανσόν είναι τέταρτος, πίσω από Μακρόν, Λε Πεν και Φιγιόν. Ο πρώτος, ανεξάρτητος υποψήφιος, προηγείται με 23% (+1%), δεύτερη είναι η Μαρίν Λε Πεν με 22%, τρίτος ο δεξιός Φρανσουά Φιγιόν με 20% (+1%) και τέταρτος ο Μελανσόν με 19%. Στον δεύτερο γύρο, ο Εμανουέλ Μακρόν επικρατεί με 64% της Μαρίν Λεπέν (36%), ενώ ο Φρανσούα Φιγιόν επικρατεί της ακροδεξιάς υποψηφίου 58%-42%.