ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2017 14:56 EEST | Updated 18/04/2017 14:57 EEST

Αεροπορική εταιρεία ζητά συγγνώμη καθώς άφησε 10χρονο εκτός πτήσης

H αεροπορική εταιρεία Air Canada ζήτησε συγγνώμη σε μία οικογένεια Καναδών και τους προσέφερε μία «ιδιαίτερα γενναιόδωρη αποζημίωση» καθώς άφησαν τον 10χρονο γιο τους εκτός πτήσης.

O πατέρας του αγοριού, Μπρετ Ντόιλ, είχε κλείσει τέσσερα αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει με την οικογένειά του από την Σάρλοτταουν, την πρωτεύουσα της επαρχίας της Νήσου του Πρίγκηπα Εδουάρδου προς την Κόστα Ρίκα, τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τον Guardian.

Mία ημέρα πριν τις διακοπές, που είχαν προγραμματίσει για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ο Nτόιλ υποστηρίζει ότι έκανε μέσω διαδικτύου τσεκ ιν των εισιτηρίων, αλλά ότι δεν μπορούσε να βρει θέση για τον γιο του, Κολ.

Μετά από πολύωρη τηλεφωνική συζήτηση με την αεροπορική εταιρεία Air Canada, η σύζυγος του κ. Nτόιλ, Σάνα πήγε στο αεροδρόμιο όπου και πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες θέσεις για τη συγκεκριμένη πτήση και ότι ο γιος της δεν μπορούσε να πετάξει μαζί τους.

Σύμφωνα με το CBC, η μητέρα του 10χρονου ρώτησε το πρακτορείο της Air Canada αν εκείνη ή κάποιος άλλος ενήλικας που ταξίδευε στην ίδια πτήση μπορούσε να παραχωρήσει τη θέση του στον Κολ.

«Μας απάντησαν θετικά, ωστόσο μας είπαν ότι κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η θέση θα προοριζόταν για τον γιο μου. Θα παραχωρούνταν σε έναν επιβάτη που ταξιδεύει πιο συχνά με αεροπλάνο.

Η οικογένεια, από το Στράτφορντ της Νήσου του Πρίγκηπα Εδουάρδου ταξίδεψε αντ' αυτού δύο ώρες για το αεροδρόμιο Μόνκτον προκειμένου να προλάβει μία διαφορετική πτήση προς την Κόστα Ρίκα. Ωστόσο, η πτήση ακυρώθηκε και εκείνιο αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν επιπλέον δύο ώρες στο Χάλιφαξ και να διανυκτερεύσουν σε ένα ξενοδοχείο.

Η Ιζαμπέλ Άρθουρ, εκπρόσωπος της Air Canada δήλωσε στην Vancouver Sun μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο τη Δευτέρα: «Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι πήγε στραβά και ζητήσαμε συγγνώμη από τον κ. Ντόιλ και την οικογένειά του, ενώ παράλληλα τους προσφέραμε μία γενναιόδωρη αποζημίωση για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στην οικογένεια».

Η οικογένεια που εν τέλει έφθασε στην Κόστα Ρίκα, έλαβε από την Air Canada κουπόνια αξίας 1.876 δολαρίων, τα οποία λήγουν σε έναν χρόνο και τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να καλύψει τα έξοδά της.