ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2017 05:06 EEST | Updated 19/04/2017 05:07 EEST

Σχολείο στην Αγγλία έβαλε στην «απομόνωση» μαθητή που κουρεύτηκε για φιλανθρωπικό σκοπό

The Sweethome

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ιδιωτικό σχολείο στην Κορνουάλη της Αγγλίας τιμώρησε έναν μαθητή που έκοψε τα μαλλιά του για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο 15χρονος Τέιλορ Τζόουνς ξύρισε τα μακριά, σγουρά μαλλιά του, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 850 λίρες για την χρηματοδότηση των ερευνών πάνω στον καρκίνο. Παρ' όλα αυτά, η διεύθυνση του σχολείου του θεώρησε πως το νέο του κούρεμα ήταν ακραίο και τον τιμώρησε, απομονώνοντάς τον από τους συμμαθητές του.

Η απομόνωση, δηλαδή η παραμονή των παιδιών σε άδειες αίθουσες κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, είναι μια συνηθισμένη μορφή τιμωρίας σε πολλά σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν την απαγόρευσή της.

Όταν ένας συμμαθητής του Τζόουνς δημοσίευσε μια ανάρτηση στην οποία περιέγραφε το περιστατικό στο Facebook, προκλήθηκε σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χρήστες του διαδικτύου να ζητούν από το σχολείο να απολογηθεί στον μαθητή.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιωτικό σχολείο στην Βρετανία τιμωρεί με αυτό τον τρόπο μαθητές που έκοψαν τα μαλλιά τους για φιλανθρωπικό σκοπό.