ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2017 15:38 EEST | Updated 19/04/2017 15:38 EEST

Συνελήφθη ο αδερφός του «εγκεφάλου» της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

TASS via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - APRIL 19, 2017: Akram Azimov, an elder brother of Abror Azimov, alleged organizer of the St Petersburg Metro explosion, is being detained by Russian Federal Security Service (FSB) officers in the village of Moskovsky, Novomoskovsky District. Akram Azimov is suspected of aiding terrorism. Centre for Public Relations of the Federal Security Service of the Russian Federation/TASS (Photo by TASS\TASS via Getty Images)

Η FSB συνέλαβε τον αδερφό του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της τρομοκρατικής επίθεσης στον μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.

Η FSB ανακοίνωσε ότι ο Ακράμ Αζίμοφ, αδερφός του Αμπρόρ Αζίμοφ, είχε βοηθήσει στη μεταφορά χρημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης και στην οργάνωση της επικοινωνίας με «διεθνείς τρομοκράτες».

Όταν συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Μόσχας, είχε επάνω του μια χειροβομβίδα, όπως ανακοινώθηκε. Η ανάκριση συνεχίζεται ώστε να προσδιοριστεί ο ρόλος που διαδραμάτισε στην εγκληματική αυτή ενέργεια και αξιοποιούνται διάφορα στοιχεία που είναι σημαντικά για την έρευνα, ενώ αυτή τη στιγμή εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή 10 άτομα.

Η FSB έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την σύλληψη του.

Ο αδελφός του Αμπρόρ Αζίμοφ συνελήφθη στις 17 Απριλίου στην περιοχή Αντιντσόφσκι στα περίχωρα της Μόσχας. Ενώπιον του δικαστηρίου είχε παραδεχθεί ότι συμμετείχε έμμεσα στην τρομοκρατική επίθεση και πως εκτελούσε εντολές. Ωστόσο η FSB θεωρεί με βάση τα στοιχεία που διαθέτει ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ ήταν ο άνθρωπος που προετοιμάσε και καθοδήγησε τον βομβιστή αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ να προβεί στην τρομοκρατική επίθεση της 3ης Απριλίου στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Tass, Ria Novosti)

Sponsored Box