ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/04/2017 07:02 EEST | Updated 19/04/2017 07:08 EEST

Ο Δημήτρης Καμμένος «διευκρινίζει» περί παππούδων-εγγονών αλλά ακόμα δεν έχει καταλάβει το πρόβλημα με τη δήλωσή του

sooc

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το περιεχόμενο των δηλώσεων του που προκάλεσαν πλήθος αρνητικών σχολίων, επιδίδεται ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος ο οποίος αναφερόμενος στη μείωση των συντάξεων υποστήριξε πως είναι καλύτερα τα 100 ευρώ - που κόπηκαν- «να του τα πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό και να τα κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».

Βέβαια ο κ.Καμμένος φαίνεται πως παρά τις καθ' όλα σεβαστές διευκρινίσεις υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα. Γιατί με τον τρόπο που εκφράστηκε περί εγγονιών που δεν έχουν καμία φιλοδοξία και προτιμούν να παίρνουν 100αρικα από τον παππού για να πίνουν φραπέ, δείχνει πως αδυνατεί να «συλλάβει» ή εσκεμμένα αδιαφορεί για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και παράλληλα προσβάλει με ανόητα στερεότυπα -κατάλλοιπα εποχής των «10 μικρών Μήτσων» -μια ολόκληρη γενιά που «πληρώνει» τα σπασμένα τα κρίσης.

Η διευκρινιστική των δηλώσεων, ανακοίνωση του κ.Καμμένου αναφέρει:

«Από την στιγμή που αναγκαζόμαστε να μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις από το 2019/20 ΜΟΝΟ, η κυβέρνηση μας κατάφερε μέρος αυτής της διαφοράς να δοθεί ως επιδότηση εργοδοτικών εισφορών έτσι ώστε να δώσουμε ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε ανέργους.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε για παράδειγμα τα 20 ευρώ το μήνα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ σε έναν εργοδότη για ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ παρά να τα πάρει ο κ. Σόιμπλε και να μπουν στην μαύρη τρύπα του χρέους.

ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ αυτά τα λίγα χρήματα ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΠΟ και να βοηθήσουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους ανέργους που κληρονομήσαμε.

Θυμίζω οτι οι προηγούμενες 11 μειώσεις συντάξεων των προηγουμένων κυβερνήσεων πήγαν στην μαύρη τρύπα του χρέους και συγχρόνως αύξησαν την ανεργία κατά 998.000 συνανθρώπων μας ενώ δημιουργήσαν 8.5δις € τρύπα (έσοδα-συντάξεις) στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Έτσι όπως εξήγησα, θα αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα του κάθε νοικοκυριού και θα διευκολύνουμε στην δύσκολη καθημερινότητα του».