Θέλετε να πετύχετε; Αποφύγετε αυτούς τους 9 τύπους τοξικών ανθρώπων

Θέλετε να πετύχετε; Αποφύγετε αυτούς τους 9 τύπους τοξικών ανθρώπων
Cropped shot of a group of businesspeople high fiving in the office
gradyreese via Getty Images
Cropped shot of a group of businesspeople high fiving in the office

Κάθε τόσο, καλό είναι να κάνουμε ένα βήμα πίσω στην ζωή μας και να ρίχνουμε μία ματιά ως εξωτερικοί παρατηρητές στην ζωή μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δούμε την ζωή μας, την επαγγελματική μας πορεία, τους στόχους μας και τους ανθρώπους που μας περιβάλλον με μία πιο σφαιρική προσέγγιση. Κάνοντας, αυτή την ανασκόπηση θα ανακαλύψετε ότι ίσως μερικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να βρίσκονται πλέον στην ζωή σας. Άλλωστε, αν θέλετε να γίνετε επιτυχημένοι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα συναισθήματα, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά, είναι μεταδοτικά και οι τοξικοί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μεταδίδουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και συμπεριφορές.

Η ιστοσελίδα Inc. έκανε μία λίστα με τους 9 τύπους των τοξικών ανθρώπων που ήρθε η ώρα να βγάλετε από την ζωή σας ή να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

1. Το παντοτινό θύμα

Κατηγορεί τους πάντες εκτός από τον εαυτό του για τις αποτυχίες του και πιστεύει ότι πάντοτε αδικείται.

2. Αυτός που σου ρίχνει πάντα την διάθεση

Έξω έχει μία πολύ όμορφη μέρα, όλα πάνε καλά και εκείνος βρίσκει και πάλι έναν λόγο να παραπονεθεί.

3. Αυτός που σου σπαταλάει τον χρόνο

Έχετε κολλήσει ποτέ σε μία συζήτηση που ο άλλος δεν σταματά να μιλάει; Όσο θετικά αν είναι όλα όσα λέει κάποιος που μιλάει ασταμάτητα, η αλήθεια είναι ότι σπαταλά πολύ από τον χρόνο σας, χρόνο που θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε εσείς για τον εαυτό σας.

4. Αυτός που πιστεύει ότι δικαιούται πράγματα

Αυτός ο άνθρωπος δεν πιστεύει στην σκληρή δουλειά και τις θυσίες, γιατί θεωρεί ότι η επιτυχία είναι κάτι που δικαιούται. Αυτή η στάση μπορεί να επηρεάσει και το δικό σας κίνητρο και τα όνειρά σας.

5. Αυτός που θέλει να ελέγχει τα πάντα

Αυτός που θέλει να ελέγχει τα πάντα δεν είναι καθόλου ευέλικτος και θέλει να τα κάνει όλα με τον δικό του τρόπο και μόνο, ακόμα κι αυτό σημαίνει ότι θα είναι εις βάρος σας.

6. Ο επικριτικός

Η εποικοδομητική κριτική είναι σημαντική και μας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι και να διορθώνουμε τις αδυναμίες μας. Η συνεχής κριτική, όμως, που έχει ως μοναδικό στόχο να υποβαθμίσει και να τονίσει τις αδυναμίες του άλλου, όχι μόνο δεν βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι, αλλά επηρεάζει και την απόδοσή μας.

7. Ο ψεύτης

Αν και μερικά αθώα ψέματα μπορούν ακόμα και να βοηθήσουν μία κατάσταση, τα συνεχή ψέματα είναι πρόβλημα.

8. Αυτός που θέλει μόνο να διασκεδάζει

Που και που χρειάζεται η εκτόνωση της βραδινής εξόδου, αλλά αν κάποιος σας κάνει να ξενυχτάτε κάθε βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να πάτε το πρωί στην δουλειά σας, ήρθε η ώρα να τους ξεκόψετε από την ζωή σας.

9. Ο χαμένος

Ο βασικός κανόνας είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν συναναστρέφονται με τους «χαμένους» και ο λόγος είναι ότι μπορεί να τους κρατήσει πίσω, να τους χαλάσουν την φήμη και να βγάλουν τον χειρότερό σας εαυτό, αντί να σας βοηθούν να γίνετε καλύτεροι.