ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/04/2017 15:17 EEST | Updated 22/04/2017 15:20 EEST

Τσίπρας: Προσωπικό μου στοίχημα είναι η κυβέρνηση αυτή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια

shutterstock

Μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και του ίδιου να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, ορίζοντάς το ως προσωπικό του στοίχημα και δίνοντας το στίγμα της «επόμενης μέρας», με δηλώσεις του στις κυριακάτικες «Real News» και «Έθνος της Κυριακής».

Στον απόηχο των θετικών στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τα πλεονάσματα (ΕΛΣΤΑΤ, αναθεωρημένες προβλέψεις ΔΝΤ), ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «διαψεύσαμε τις "Κασσάνδρες"», ότι «η κυβέρνηση μιλάει πια με τα έργα της», για να υπογραμμίσει πως «έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας».

Συγκεκριμένα, σε δήλωση του στην εφημερίδα «Real News», ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Προσωπικό μου στοίχημα είναι η κυβέρνηση αυτή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί».

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η στροφή προς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Σκοπός είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, ώστε οι στόχοι να επιτυγχάνονται με μικρότερες επιβαρύνσεις για τα ασθενέστερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα» αναφέρει στην εφημερίδα ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της έμφασης που δίνει ο πρωθυπουργός στην ανάπτυξη είναι ότι αποφάσισε να ηγηθεί ο ίδιος της επιτάχυνσης μεγάλων επενδυτικών σχεδίων για το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» σημειώνει: «Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Μιλάμε πια με τα έργα μας. Η καταστροφολογία είναι πλέον γραφική», στέφοντας τα βέλη του σε όσους εκτιμούσαν δημοσίως ότι δεν πρόκειται να κλείσει η αξιολόγηση και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα αποδειχθεί «παρένθεση».