ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2017 03:33 EEST | Updated 25/04/2017 03:33 EEST

Η Βόρεια Κορέα γιόρτασε την επέτειο των ενόπλων δυνάμεων με ασκήσεις πυροβολικού μεγάλης κλίμακας

Damir Sagolj / Reuters
North Korean leader Kim Jong Un applauds during a military parade marking the 105th birth anniversary of the country's founding father, Kim Il Sung, in Pyongyang April 15, 2017. REUTERS/Damir Sagolj

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα, Τρίτη, σε ασκήσεις πυροβολικού μεγάλης κλίμακας, τιμώντας τη συμπλήρωση 85 ετών από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεών της, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, η οποία δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση μονάδων πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, αλλά και για τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, γύρω από την Γονσάν που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας.

Ωστόσο, η αναφορά αυτή δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Συζητήσεις για συνεργασία Κίνας και Ρωσίας

Κιμ Χονγκ-Κιαν, ειδικός απεσταλμένος της Νότιας Κορέας για ζητήματα ειρήνευσης κι ασφάλειας στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη συνεργασία της Κίνας και της Ρωσίας, για την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ μίλησε στους δημοσιογράφους, μετά από τις συζητήσεις που είχε με τους ομολόγους του, από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ στο Τόκιο, μετά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τις προετοιμασίες που κάνει η Βόρεια Κορέα, σχετικά με τη διενέργεια ενδεχόμενης πυραυλικής ή πυρηνικής δοκιμής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)