ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/04/2017 18:44 EEST | Updated 25/04/2017 18:44 EEST

Προανακριτική για Παπαντωνίου: Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό

Eurokinissi

Το έργο της συλλογής στοιχείων για λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου, θα αποτελέσει προτεραιότητα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τους Εξοπλισμούς της περιόδου 2001 - 2004, με στόχο να καθορίσει στη βάση αυτών, τις αρμοδιότητές της.

Η Προανακριτική Επιτροπή, κατά την πρώτη συνεδρίασή της, σε ομοφωνία διαπίστωσε ότι παραγράφηκαν τα αδικήματα περί της απιστίας κατά του Δημοσίου, που βάρυναν τον Γιάννο Παπαντωνίου και αποφάσισε ότι θα πρέπει να ανατρέξει σε στοιχεία για το πιθανό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για το οποίο δεν υφίσταται παραγραφή.

Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιχειρηματολόγησαν υπέρ της αναρμοδιότητας της Επιτροπής και για το αδίκημα του μαύρου χρήματος για τον πρώην υπουργό, καθώς αυτό είναι διαρκές και εξετάζεται από την Δικαιοσύνη χωρίς να προσκρούει σε ασυλία υπουργού, και πρότειναν να επιστρέψει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, από την οποία ήδη διεξάγεται έρευνα.

 

Η Προανακριτική Επιτροπή, θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, για την οριοθέτησή των αρμοδιοτήτων της σχετικώς με το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», δεδομένου ότι αυτό έγινε αποδεκτό και εκ μέρους του προέδρου, Ν. Παρασκευόπουλου και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)