ΔΙΕΘΝΕΣ
26/04/2017 09:40 EEST | Updated 26/04/2017 09:40 EEST

Οι ευφάνταστες μάσκες των ακούραστων διαδηλωτών στην Βενεζουέλα

Χιλιάδες άνθρωποι στην Βενεζουέλα σκοπεύουν να κατέβουν στην πρωτεύουσα, Καράκας, για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης Νικολά Μαδούρο. Αν και οι σχεδόν 30 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στις πρόσφατες διαδηλώσεις, ο λαός της Βενεζουέλας συνεχίζει να δίνει το παρών στους δρόμους, ζητώντας πίσω την Δημοκρατία που τους κλάπηκε.

Εκτός από την καταστροφική νομισματική πολιτική του, ο σοσιαλιστής πρόεδρος κατηγορείται ότι κάνει προσπάθειες να συγκεντρώσει στα χέρια του όλη την εξουσία, αποδυναμώνοντας το Κογκρέσο και απαγορεύοντας σε πολιτικούς του αντιπάλους να κατέχουν δημόσιο αξίωμα. Η αλόγιστη χρήση βίας από τις αρχές στις πορείες εναντίον του δεν έχουν καταφέρει να «φιμώσει» τους Βενεζουελάνους. Οι πολίτες εξοργίζονται ακόμα περισσότερο και ζητούν να δοθεί τέλος σε αυτό το άτυπο είδος «δικτατορίας» που έχει επιβάλλει.

Καθώς η χρήση χημικών και δακρυγόνων στις διαδηλώσεις γίνεται αλόγιστα, οι πολίτες φτιάχνουν τις δικές τους αντιασφυξιογόνες μάσκες ή μάσκες που στόχο έχουν να τους προστατέψουν από τα χτυπήματα των αστυνομικών. Πολλές από αυτές, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που τράβηξε το Πρακτορείο Reuters, είναι ευφάνταστες και υπερβαίνουν την χρηστική τους σημασία.

Photo gallery venezuela See Gallery