ΔΙΕΘΝΕΣ
28/04/2017 13:15 EEST | Updated 28/04/2017 13:16 EEST

Oι γερμανικές αερογραμμές καταργούν τον κανόνα των δύο πιλότων στον θάλαμο διακυβέρνησης

Wolfgang Rattay / Reuters
A member of staff leans on a Germanwings plane as he waits to depart following a security alert at Cologne airport, in Cologne, Germany May 30, 2016. REUTERS/Wolfgang Rattay

Η Γερμανική Αεροπορική Ένωση αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας αποφάσισαν να καταργήσουν τους κανόνες που προϋποθέτουν την ύπαρξη δύο ατόμων στον θάλαμο διακυβέρνησης των αεροσκαφών, την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ynetnews.com.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη καθώς ένας πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Germanwings πιστεύεται ότι έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος που πιλόταρε, στη Γαλλία, πριν από δύο χρόνια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας είχε καταργήσει νωρίτερα τον κανόνα των δύο πιλότων, ο οποίος θεσπίστηκε ως επείγον- μέτρο, μετά τη συντριβή του 2015, που σκότωσε 150 επιβάτες, αλλά επισήμανε στις αεροπορικές εταιρείες ότι θα πρέπει οι ίδιες να εκτελούν «εκτεταμένες αξιολογήσεις κινδύνου».

Η Γερμανική Αεροπορική Ένωση ανέφερε την Παρασκευή ότι οι γερμανικές αερογραμμές, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κανόνας των δύο πιλότων δεν ενισχύει την ασφάλεια αλλά αντιθέτως προκαλεί άλλα θέματα ασφάλειας, όπως το «συχνό και συνηθισμένο άνοιγμα της πόρτας του θαλάμου διακυβέρνησης».

Sponsored Post