ΔΙΕΘΝΕΣ
28/04/2017 12:06 EEST | Updated 28/04/2017 19:55 EEST

Ο Ζινεντίν Ζιντάν καλεί τους Γάλλους να μην ψηφίσουν Λεπέν

PIERRE-PHILIPPE MARCOU via Getty Images
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane attends a training session at Valdebebas Sport City in Madrid on April 28, 2017 on the eve of their Liga football match against Valencia. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo credit should read PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Getty Images)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, ζήτησε σήμερα από τους γάλλους ψηφοφόρους να «αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο» το Εθνικό Μέτωπο κατά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που φέρνει αντιμέτωπους στις 7 Μαΐου την επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν και τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν.

«Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο, αυτό του 2002. Είμαι μακριά απ' αυτές τις ιδέες, απ' αυτό το Εθνικό Μέτωπο. Πρέπει λοιπόν να το αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα άκρα δεν είναι ποτέ κάτι καλό», δήλωσε ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου πριν από ένα ματς.

Η Μαρίν Λεπέν, απάντησε, λέγοντας ότι «μ' αυτά που βγάζει» (ο Ζιντάν) δεν την εκπλήσσει ότι στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Είναι η άποψή του. Τι να σας πω, μπορεί να δίνει συμβουλές στο ποδόσφαιρο, είναι αρκετά καλός και πρέπει να το παραδεχόμαστε, αλλά στην πολιτική, δεν είναι βέβαιο». Αμέσως μετά, πρόσθεσε: «Μ' αυτά που κερδίζει, καταλαβαίνω ότι ψηφίζει τον Μακρόν».

«Υποθέτω ότι ο κ. Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει λίγα κεφάλαια και επομένως έχει κάθε συμφέρον πιθανότατα να εκλεγεί ο Μακρόν για να διατηρήσει τα πλούτη που συγκέντρωσε, χάρη στο ταλέντο του», συνέχισε.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost