ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/04/2017 10:46 EEST | Updated 28/04/2017 10:46 EEST

Τζανακόπουλος: Μεταξύ 10-15 Μαϊου θα έχουν ψηφιστεί τα μέτρα

eurokinissi

Την βεβαιότητα ότι η τεχνική συμφωνία (SLA) με τους θεσμούς θα ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο". Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως «αν και υπάρχουν ακόμη μικρά ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αφορούν την οργάνωση της εσωτερικής αγοράς, στόχος είναι η τεχνική συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας, το κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει το πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων μεταξύ 10 και 15 Μαΐου. Έπειτα τα τεχνικά κλιμάκια θα διατυπώσουν το προσύμφωνο, που θα κληθούν να ψηφίσουν οι υπουργοί οικονομικών στο Eurogroup στις 22 Μαΐου. «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμαστε από το πρόγραμμα στήριξης και να βγούμε από την κατάσταση επιτροπείας», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις διαβουλεύσεις για το χρέος», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «είναι η διαμάχη μεταξύ του Βερολίνου και του ΔΝΤ όσον αφορά τον βαθμό εξειδίκευσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων». Το ζητούμενο για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι να διατυπωθούν λεπτομερώς τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, που θα κληθούν να εφαρμοστούν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι σε δηλώσεις του έχει σημειώσει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα σηματοδοτήσουν και την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση του χρέους.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε πως είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση ότι εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, τότε δεν θα εφαρμοστεί κανένα μέτρο που προτείνει το Διεθνές Ταμείο για το 2019 και το 2020.

Sponsored Post