ΔΙΕΘΝΕΣ
05/05/2017 16:32 EEST | Updated 05/05/2017 16:32 EEST

Οι κάτοικοι του Μπρίστολ φοβούνται πως ένας κατά συρροήν δολοφόνος κυκλοφορεί ανάμεσά τους

lightkey via Getty Images

Φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι του Μπρίστολ, μετά την ανεύρεση τέταρτου πτώματος στο λιμάνι. Οι υποψίες των ντόπιων ότι ένας κατά συρροήν δολοφόνος σπρώχνει νεαρούς, μεθυσμένους άνδρες στο νερό έχουν αρχίσει να επιβεβαιώνονται.

Αν και η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί, οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για τον 33χρονο Τζέισον Γκουργκούλ που εξαφανίστηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από νυχτερινή έξοδο. Από τον Φεβρουάριο, τρία ακόμα πτώματα νεαρών ανδρών έχουν ανασυρθεί από το νερό, με τις αρχές να κάνουν λόγο για «ατυχήματα». Οι άνδρες, σύμφωνα με την εκδοχή της τοπικής αστυνομίας, είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, μέθυσαν, και όταν πλησίασαν το λιμάνι έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν στο νερό.

Ωστόσο, αίσθηση είχε προκαλέσει η συχνότητα αυτών των περιστατικών, καθώς δεν ήταν σύνηθες φαινόμενο να πέφτουν άνθρωποι στο λιμάνι του Μπριστόλ πριν τον Φεβρουάριο. Οι πολίτες καλούν τώρα τις αρχές να διερευνήσουν την πιθανότητα να κυκλοφορεί εκεί έξω κάποιος κατά συρροήν δολοφόνος, ο οποίος ρίχνει στο νερό μεθυσμένους άνδρες. Εάν κάποιος χρησιμοποιεί αυτή την μέθοδο δολοφονίας, πιθανότατα να γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να φτάσουν στα ίχνη του οι αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιοι μυστηριώδεις θάνατοι είχαν σημειωθεί και στο Μπαθ, όταν 11 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από πτώση στο ποτάμι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά το 2009. Κάποιοι πιστεύουν πως ο δολοφόνος του Μπαθ άρχισε και πάλι την δράση του, αυτή την φορά στο γειτονικό Μπρίστολ. Οι αρχές λένε πως δεν υπάρχουν ίχνη που να μαρτυρούν εγκληματική πράξη και εξετάζουν κάθε υπόθεση ξεχωριστά.