Ο Πατούλης προσκαλεί τον Karl Lagerfeld στη χώρα για να τον ευχαριστήσει για την αφιερωμένη στην Αρχαία Ελλάδα συλλογή του οίκου Chanel

Ο Πατούλης προσκαλεί τον Karl Lagerfeld στη χώρα για να τον ευχαριστήσει για την αφιερωμένη στην Αρχαία Ελλάδα συλλογή του οίκου Chanel
sooc

Mε αφορμή την εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα, συλλογή Cruise 2018 του παρισινού οίκου μόδας Chanel, με τίτλο «Η Νεωτερικότητα της Αρχαιότητας» (The Modernity of Antiquity) η οποία παρουσιάστηκε στο The Grand Palais τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης εξέδωσε ανακοίνωση (!) στην οποία χαιρετίζει την «πρωτοβουλία του Οίκου Chanel και του σχεδιαστή Karl Lagerfeld να παρουσιάσει στην καρδιά του Παρισιού μία επίδειξη μόδας, εμπνευσμένη από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό». Επιπλέον, προσκαλεί τον Karl Lagerfeld να επισκεφθεί τη χώρα προκειμένου να έχει «τη δυνατότητα να του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, για την πρωτοβουλία του αυτή».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στηρίζουμε με θέρμη κάθε πρωτοβουλία που τονώνει την εξωστρέφεια της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να κατέβει επιτέλους από το τρένο της παρακμής και της απομόνωση» και συνεχίζει: « Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας είναι πολύ τιμητικό προσωπικότητες διεθνούς φήμης να αναλαμβάνουν το ρόλο του πρεσβευτή της Ελλάδας και της προβολής της στο παγκόσμιο κοινό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην τόνωση της εξωστρέφειας της χώρας, αναλαμβάνοντας και η ίδια σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως Αυτοδιοίκηση χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του οίκου Chanel και του σχεδιαστή Karl Lagerfeld να παρουσιάσει στην καρδιά του Παρισιού μία επίδειξη μόδας, εμπνευσμένη από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας είναι πολύ τιμητικό προσωπικότητες διεθνούς φήμης να αναλαμβάνουν το ρόλο του πρεσβευτή της Ελλάδας και της προβολής της στο παγκόσμιο κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε υποχρέωση μας να προσκαλέσουμε τον κ. Lagerfeld να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, για την πρωτοβουλία του αυτή.

Η χώρα μας πρέπει να κατέβει επιτέλους από το τρένο της παρακμής και να διεκδικήσει επάξια τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη».

Δημοφιλή