ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/05/2017 10:27 EEST | Updated 08/05/2017 10:27 EEST

Βούτσης: Στις 18 Μαΐου θα ψηφιστεί το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δεν θα έχει διαρροές ο ΣΥΡΙΖΑ

Pacific Press via Getty Images
HELLENIC PARLIAMENT, ATHENS, ATTIKI, GREECE - 2016/10/10: President of Hellenic Parliament Nikos Voutsis (right) is talking to the leader of New Democracy party Kyriakos Mitsotakis (left), before the start of the discussion of the political leaders for interweaving and corruption. (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Στις 18 Μαΐου θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης. Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει διαρροές, ενώ η ΝΔ θα έχει πρόβλημα να καταψηφίσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Ν. Βούτσης είπε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στις 15 Μαΐου, θα συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος (και όχι του κατεπείγοντος), ενώ θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 17 και 18 του μήνα.

« Όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα για το χρέος», υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης επισημαίνοντας ότι «οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό» και ότι «έτσι κι αλλιώς τέσσερις μέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει».

Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε αν περιμένει διαρροές και απάντησε: «όχι απλώς δεν περιμένω καμία διαρροή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως άλλα κόμματα θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα». «Η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα να μην ψηφίσει κυρίως τα φορολογικά αντίμετρα», πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης, ο οποίος πάντως εκτίμησε ότι «τα αντίμετρα θα ωφελήσουν κάποιους και κάποιοι θα έχουν απώλεια».