ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/05/2017 07:12 EEST | Updated 09/05/2017 07:13 EEST

«Επικίνδυνη αποστολή» με ελληνικό Chinook και Αμερικανούς επιβάτες, λίγο πριν την τραγωδία του Huey

Eurokinissi

Εύσημα για πτήση με ελικόπτερο Chinook, σε «δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες, με εξαιρετικά χαμηλή νέφωση και ορατότητα» αποδίδονται σε έγγραφο από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, στο πλήρωμα του αεροσκάφους, λίγο καιρό πριν την τραγωδία με το Huey τον Απρίλιο.

Το έγγραφο δημοσιοποίησε το militaire.gr. Σε αυτό αναφέρεται πως η πτήση – από το αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας προς Αλεξανδρούπολη, με επιστροφή- πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο επίσκεψης αμερικανικής αντιπροσωπείας ανωτάτων αξιωματικών με επικεφαλής τον αντιστράτηγο Ben Hodges, διοικητή του US Army Europe (USAREUR), και εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία, «επιτυγχάνοντας τις ανελαστικές χρονικές επιδιώξεις». Το εν λόγω στρατιωτικό προσωπικό, προερχόμενο από το 4ο ΤΕΑΣ, χαρακτηρίζεται παράδειγμα προς μίμηση.

«Τα παραπάνω στελέχη, με την ενέργειά τους αυτή, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης, σύνεση, επαγγελματισμό και εξαιρετικές ικανότητες στον χειρισμό του Ε/Π τους, αποσπώντας τα άκρως ευμενή σχόλια των επισκεπτών» σημειώνεται στο έγγραφο.

Σύμφωνα με το militaire.gr, στην πτήση επέβαινε και ο ίδιος ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Στεφανής, ενώ οι Αμερικανοί δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πτήση- αν και προέβησαν στο διφορούμενο σχόλιο πως στις ΗΠΑ τέτοια πτήση δε θα γινόταν.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost