ΗΠΑ: Συνοδός σε σχολικό λεωφορείο κατεγράφη σε βίντεο να χτυπά εξάχρονο αυτιστικό κορίτσι

ΗΠΑ: Συνοδός σε σχολικό λεωφορείο κατεγράφη σε βίντεο να χτυπά εξάχρονο αυτιστικό κορίτσι
YouTube

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Νιου Λένοξ του Ιλινόι (ΗΠΑ) βίντεο όπου ένας υπάλληλος/ συνοδός σε σχολικό λεωφορείο εμφανίζεται να χτυπά ένα εξάχρονο αυτιστικό κορίτσι, ενώ είναι καθ'οδόν προς το σχολείο.

Το βίντεο ήρθε στην κατοχή του Νίκολας Ράσινγκ, πατέρα της εξάχρονης Κέιλι Ράσινγκ, ο οποίος δηλώνει εξοργισμένος. «Το σκέφτομαι και γίνομαι έξω φρενών. Δεν θα έπρεπε να υφίσταται κάτι τέτοιο» είπε στο abc7.

«Με κάνει να θέλω να κλάψω...ως μητέρα, απλά και μόνο να το βλέπω αυτό είναι αηδιαστικό» είπε η μητέρα της, Μάντελιν Νόρλεϊ.

Η εξάχρονη δεν έχει τη δυνατότητα λεκτικής επικοινωνίας. «Δεν μπορεί να έρθει και να πει “μπαμπά, αυτή η κυρία με χτύπησε, όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές» είπε ο Ράσινγκ.

Οι γονείς της δήλωσαν πως έμαθαν για το περιστατικό όταν τους κάλεσε ο διευθυντής του σχολείου και τους έδειξε το βίντεο. Όπως είπαν, έχει επηρεαστεί η συμπεριφορά της μικρής. «Απλά φερόταν περίεργα τις επόμενες δύο ημέρες. Σίγουρα είχε επιπτώσεις» είπε η Νόρλεϊ.

Όπως επεσήμανε ο διευθυντής, ο υπάλληλος δεν εργάζεται για το σχολείο, αλλά για την εταιρεία των πούλμαν. Το περιστατικό διερευνάται, και οι γονείς της εξάχρονης λένε πως θέλουν οι συνοδοί να εκπαιδεύονται έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν περιπτώσεις παιδιών όπως η Κέιλι. «Όταν έχει κρίση, χρειάζεται χώρο για να μπορέσει να ηρεμήσει μόνη της. Και το κάνει» είπε ο Ράσινγκ.

Δημοφιλή