ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2017 08:19 EEST | Updated 11/05/2017 08:19 EEST

Γιούνκερ: O Mακρόν πρέπει επειγόντως να εξυγιάνει τα οικονομικά της Γαλλίας

Michele Tantussi via Getty Images
BERLIN, GERMANY - MAY 08: EU commissioner President Jean-Claude Juncker, German Foreign minister Sigmar Gabriel (SPD) speak as they present Gabriel's book titled 'New Measures' on May 8, 2017 in Berlin, Germany. (Photo by Michele Tantussi/Getty Images)

«Αναμένω ότι ο κ. Μακρόν θα εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της Γαλλίας, είναι επειγόντως αναγκαίο», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέτευξή του στη «Handelsblatt», δεδομένου ότι το ετήσιο δημόσιο έλλειμμα της χώρας βρίσκεται εδώ και χρόνια πάνω από το επιτρεπτό όριο του 3% του ΑΕΠ της. Προσέθεσε δε, ότι ελπίζει πως ο κ. Μακρόν θα «δώσει ώθηση στην ευρωζώνη».

Για την Ιταλία είπε πως «δεν βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση όσο η Γερμανία. Η χώρα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις και γι' αυτό απαιτείται να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες η ιταλική κυβέρνηση. Το λαμβάνουμε υπόψη με το να ερμηνεύουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας με ευελιξία. Αυτό βοηθά και αυτήν και την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν στην γερμανική οικονομική εφημερίδα.