ΔΙΕΘΝΕΣ
12/05/2017 09:21 EEST | Updated 12/05/2017 09:21 EEST

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε έκρηξη στο Πακιστάν. Ένας Γερουσιαστής ο πιθανότερος στόχος

Pacific Press via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από μια «τεράστια» έκρηξη που σημειώθηκε στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν και είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του αναπληρωτή προέδρου της Γερουσίας της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μάστουνγκ, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Κουέτα.

Ο γερουσιαστής Αμπντούλ Γάφουρ Χαϊντέρι, αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής του κοινοβουλίου του Πακιστάν, δήλωσε μετά την έκρηξη πως πιστεύει ότι στόχος ήταν εκείνος. Έχει υποστεί μόνο ελαφρά τραύματα.

«Η αυτοκινητοπομπή μου κατευθυνόταν προς τη Μάστουνγκ και σημειώθηκε μια έκρηξη. Υπάρχουν πολλά θύματα, καθώς στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Μάστουνγκ, τον Γαζάνφαρ Άλι Σαχ, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε όταν πέρασε μπροστά του η αυτοκινητοπομπή, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και του οδηγού του Χαϊντέρι.

Αυτονομιστές αντάρτες στο Μπαλουτσιτσάν έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης εδώ και δεκαετίες, ζητώντας να λαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τους πλούσιους πόρους της επαρχίας.

Στην επαρχία αυτή, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, δρουν επίσης οι Ταλιμπάν και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)