LIFE
13/05/2017 08:40 EEST | Updated 13/05/2017 08:41 EEST

Τι είναι αυτή η λευκή ουσία που βγαίνει από τον σολομό όταν τον μαγειρεύουμε;

Three wild-caught salmon filets on a cedar plank in a backyard grill.  Fist is bright reddish orange and is topped with lemon, dill and cracked pepper file_thumbview_approve.php?size=1&id=19631280
grandriver via Getty Images
Three wild-caught salmon filets on a cedar plank in a backyard grill. Fist is bright reddish orange and is topped with lemon, dill and cracked pepper file_thumbview_approve.php?size=1&id=19631280

Γνωρίζουμε ήδη ότι είναι καλό να αποφεύγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου που έχουν αυτή την εμφάνιση, αλλά μήπως θα πρέπει να δώσουμε την ανάλογη προσοχή και στον σολομό;

Μιλάμε για εκείνη τη λευκή ουσία που βγαίνει από το ψάρι όταν το μαγειρεύουμε. Αν και απολύτως δικαιολογημένα ίσως πιστεύετε ότι είναι λίπος, κάνετε λάθος. Πρόκειται για πρωτεΐνη που έχει πήξει ή αλλιώς για την αλβουμίνη, όπως ονομάζεται.

Αν και δεν δείχνει καθόλου ωραία, στην ουσία δεν είναι καθόλου βλαβερή και απλώς παράγεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με όποιον τρόπο και εάν γίνει αυτό.

Ωστόσο, εάν θέλετε να μειώσετε την ποσότητά της, μπορείτε να βάλετε τον σολομό μέσα σε αλατόνερο για 10 λεπτά πριν το μαγειρέψετε. Έτσι, θα έχετε αλατίσει κιόλας το ψάρι σας, ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε μετά.