ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/05/2017 15:18 EEST | Updated 15/05/2017 15:19 EEST

Θύμα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη;

sidneybernstein via Getty Images
'* Young attractive woman in red tshirt and blue jeans on professional laptop computer, on black backdrop'

Το ενδεχόμενο 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη να έπεσε θύμα του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» εξετάζουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η κοπέλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έλαβε πριν από περίπου δέκα ημέρες οδηγίες από άλλο άτομο -μέσω γνωστής εφαρμογής στα social media- να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών. Ευτυχώς επειδή η 15χρονη φοβήθηκε κατανάλωσε μόνο δύο χάπια. Πρόλαβε, ωστόσο, να κόψει με ξυράφι τα πόδια της.

Έτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ αμέσως μετά η μητέρα της προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής. Η Ασφάλεια ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έπεσε και θύμα επικίνδυνης «φάρσας», καθώς το περιστατικό συνέπεσε με την δημοσιοποίηση του επικίνδυνου παιχνιδιού.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 χρόνων. Οι παίκτες καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες.

Οι άγνωστοι συνομιλητές τους που έχουν ρόλο «καθοδηγητή», απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι.