ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2017 12:33 EEST | Updated 17/05/2017 12:33 EEST

Αυτός είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κυκλώματος εκμετάλλευσης παιδιών στην Αγγλία

dblight

Τα στοιχεία του αρχηγού του κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στο Ρόκντεϊλ της Αγγλίας, Σαμπίρ Αχμέτ, δόθηκαν στην δημοσιότητα. Ο ίδιος εκτίει 22ετή ποινή κάθειρξης, ενώ μικρότερες ποινές εκτίουν και οι οκτώ συνεργάτες του.

Ο οδηγός ταξί με καταγωγή από το Πακιστάν ήταν ο επικεφαλής ενός κυκλώματος ενήλικων ανδρών που προσέγγιζαν νεαρά κορίτσια από 13 έως 16 ετών με στόχο την σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Ρόκντεϊλ, καθώς το κύκλωμα δρούσε ανενόχλητο επί δύο ολόκληρα χρόνια, από το 2008 έως το 2010, με την αστυνομία να αδυνατεί να επέμβει. Το 2015, η τοπική αστυνομία ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, καθώς είχε παραβλέψει σειρά από καταγγελίες θυμάτων και μαρτύρων που ζητούσαν την επέμβασή της.

Ο Αχμέτ έβαζε στο στόχαστρό του ανήλικα κορίτσια από προβληματικές ή φτωχές οικογένειες και, αφού τα «πότιζε» με αλκοόλ, τα βίαζε και στην συνέχεια τα έπειθε να κοιμούνται με πελάτες του. Για να μην μιλήσουν, τους έδινε συχνά χρήματα ή τρόφιμα, καθώς τα περισσότερα από τα κορίτσια ανήκαν σε πολύ φτωχές οικογένειες. Τις ανάγκαζε να τον αποκαλούν «μπαμπάκα» και τις παρέδιδε ως «δώρα» στα γενέθλια των φίλων του.

Ο ίδιος τότε είχε υπερασπιστεί την εκμετάλλευση των κοριτσιών, ισχυριζόμενος ότι στην χώρα καταγωγής του «τα κορίτσια συναινούν στο σεξ από την ηλικία των 11» και έλεγε πως είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Φοβούμενος ότι θα απελαθεί μόλις απελευθερωθεί, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για την διασφάλιση της βρετανικής υπηκοότητάς του. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το BBC έχει δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την συγκεκριμένη υπόθεση.