ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/05/2017 16:42 EEST | Updated 17/05/2017 16:43 EEST

Γερμανία: Συγκρατημένη στάση από την καγκελαρία για το Eurogroup της Δευτέρας

NurPhoto via Getty Images
German Chancellor Angela Merkel is pictured during a news conference held with French President Emmanuel Macron (not in the picture) at the Chancellery in Berlin, Germany on May 15, 2017. (Photo by Emmanuele Contini/NurPhoto via Getty Images)

Η συνομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη, αφορούσε, μεταξύ άλλων και την τρέχουσα αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ενημερώνοντας σχετικά τους δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο Ζάιμπερτ σημείωσε πως «επιτεύχθηκε πρόοδος» και τόνισε παράλληλα πως αρμόδιο όργανο για αυτό το θέμα είναι το Eurogroup. Η γερμανική κυβέρνηση «θα ήταν ικανοποιημένη » πάντως αν από το Eurogroup της Δευτέρας προέκυπτε μια «θετική απόφαση» σημείωσε- όμως, ξεκαθάρισε, «η καγκελάριος δεν εκφράζει κάποια προσδοκία για το πότε θα επιτευχθεί μια θετική αξιολόγηση».

Ο κ.Ζάιμπερτ δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση του Μαξίμου πως η κ. Μέρκελ και ο κ. Τσίπρας συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία πως η εξεύρεση λύσης στο Eurogroup τη Δευτέρα είναι αναγκαία και εφικτή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ. Όπως δήλωσε στο briefing, στόχος της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Μαίου είναι το «κλείσιμο» της αξιολόγησης. «Το κατά πόσο αυτό θα σταθεί εφικτό – θα το δούμε. Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα το τι θα προκύψει στη συνεδρίαση», είπε ο κ. Κόλμπεργκ.