ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2017 09:16 EEST | Updated 17/05/2017 09:21 EEST

Η μητέρα αυτής της 10χρονης που την βίαζε ο πατριός της ζητά την αποφυλάκισή του για τον πιο εξωφρενικό λόγο

Shailesh Andrade / Reuters
Αρχείου

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ινδία η υπόθεση του κατ΄επανάληψη βιασμού 10χρονης από τον πατριό της.

Η μικρή έμεινε έγκυος από τον βιαστή της και πήρε άδεια από το δικαστήριο για να κάνει άμβλωση, παρότι έχει περάσει το όριο των 20 εβδομάδων το οποίο ορίζει ο νόμος στη χώρα για τον τερματισμό μιας κύησης.

Η 10χρονη κατήγγειλε η ίδια τον κατ΄επανάληψη βιασμό της από τον πατριό της, ο οποίος συνελήφθη.

Ένα ακόμη εξωφρενικό στοιχείο της υπόθεσης είναι η αντίδραση της μητέρας της. Η μητέρα της, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Indian Express, ζήτησε την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου, με την δικαιολογία ότι έχει ζητήσει συγγνώμη και ότι η ίδια έχει και άλλα παιδιά για να φροντίσει.

«Η ζωή του κοριτσιού καταστράφηκε αλλά τι θα απογίνουν τα άλλα παιδιά μου; Πρέπει να σκεφτώ και το δικό τους μέλλον», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος από το νοσοκομείο στο Ροχτάκ, μια περιοχή στο κρατίδιο Χαριάνα της βόρειας Ινδίας.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς με μόνο την πρωτεύουσα Νέο Δελχί να έχει καταγράψει 2.199 περιπτώσεις μέσα στο 2015, δηλαδή κατά μέσον όρο έξι βιασμούς την ημέρα.

Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου το 2014 επισημαίνοντας την ευρέως διαδεδομένη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και λέγοντας ότι ένα στα τρία θύματα βιασμού στη χώρα είναι ανήλικο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έχει λάβει τους τελευταίους μήνες πολλά αιτήματα από γυναίκες--περιλαμβανομένων θυμάτων βιασμού και διακίνησης ανθρώπων--για να τους επιτραπεί να υποβληθούν σε άμβλωση ενώ έχει περάσει το όριο των 20 εβδομάδων.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο περιορισμός αυτός θα πρέπει να επιμηκυνθεί, από τις 20 στις 24 εβδομάδες, καθώς πολλά θύματα βιασμού καταγγέλλουν αργά την εγκυμοσύνη τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)