ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2017 04:31 EEST | Updated 17/05/2017 04:31 EEST

Συνδικαλιστές αστυνομικοί ύψωσαν πανό στον Λυκαβηττό διαμαρτυρόμενοι για το νέο μισθολόγιο

HuffPost Greece

Σε μία εντυπωσιακή κίνηση προχώρησαν αστυνομικοί του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής, οι οποίοι ανήρτησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης πανό διαμαρτυρίας στο λόφο του Λυκαβηττού.

Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση αντίδρασης απέναντι στο νέο ειδικό μισθολόγιο. Το μαύρο πανό αναγράφει στο επάνω μέρος του -στη γερμανική γλώσσα- το σύνθημα: «Πόσο κοστίζει η ζωή του αστυνομικού κυρία Μέρκελ;».

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έχουν απευθύνει κάλεσμα για ένστολη διαμαρτυρία για σήμερα Τετάρτη στις 17.00 στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΦΕΕΑ κ. Βασίλης Ντούμας σημειώνει στη Huff Post Greece ότι «την Πέμπτη 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η επιδρομή της κυβέρνησης με στόχο την εξόντωση του Έλληνα ένστολου, ψηφίζοντας ένα σχέδιο νόμου που υποβαθμίζει- διαχωρίζει και φτωχοποιεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Οι Ειδικοί Φρουροί και όσοι αστυνομικοί προέρχονται από αυτούς, από πρώτης γραμμής προσωπικό κατατάσσονται από την κυβέρνηση, τον Υπουργό και πολιτικό προϊστάμενο μας, σε Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας προσωπικό, στους τελευταίους δηλαδή και προτελευταίους του Σώματος.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των Ηρώων Συναδέλφων μας, που πρώτοι, προέταξαν τα στήθη τους και θυσίασαν τη ζωή τους, θα κυριαρχήσει η απογοήτευση σε αυτούς που αύριο θα κληθούν να θυσιαστούν για το αγαθό την έννομης τάξης και κοινωνικής ειρήνης. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».