ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/05/2017 07:52 EEST | Updated 20/05/2017 07:52 EEST

Αλλάζουν τα κριτήρια για την τοποθέτηση των διευθυντών σχολείων

Eurokinissi

Αντικειμενικά και αξιοκρατικά θα είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα τοποθετούνται στις θέσεις τους στα σχολεία οι διευθυντές, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου για την επιλογή και τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους».

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι εκπαιδευτικοί που θα θελήσουν να γίνουν διευθυντές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10ετή διδακτική εμπειρία, ενώ θα μοριοδοτούνται η επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότησή τους και η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Για την επιλογή τους θα περνούν από προφορική συνέντευξη, ενώ γνώμη γι' αυτούς θα εκφράζουν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η άποψή τους όμως δεν θα δεσμεύει το συλλογικό όργανο που θα λαμβάνει τις οριστικές αποφάσεις. Οσοι έχουν υπηρετήσει για δύο συνεχόμενες θητείες δεν θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ίδια σχολική μονάδα, ενώ η θητεία τους θα διαρκεί τρία χρόνια.