ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/05/2017 05:37 EEST | Updated 20/05/2017 05:37 EEST

Ρουβίκωνας: «Δεν θα γίνουμε κόμμα». Εκδήλωση στα Εξάρχεια για την πολιτική του ταυτότητα

Eurokinissi

Κείμενο στο οποίο αναφέρει ότι δεν πρόκειται να ιδρύσει κόμμα ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

Το κείμενο αναρτήθηκε την Παρασκευή και αναφέρει: «Μέχρι πρόσφατα είχαμε μάθει ότι γίναμε πολιτιστικός σύλλογος. Εδώ και 2 ημέρες στα ΜΜΕ έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα υστερίας ότι ο Ρουβίκωνας μετατρέπεται σε πολιτικό κόμμα, και μάλιστα ίσως κατέβει και στις εκλογές. Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό για το ζήτημα απόσπασμα απο το κείμενό μας. "Η άρνησή μας να χρησιμοποιήσουμε μέσα που με μια επιφανειακή ανάγνωση θα μας έδιναν μεγαλύτερες δυνατότητες και αποτελεσματικότητα φαίνεται αφελής. Πολλοί μας ρωτούν για παράδειγμα: γιατί δεν φτιάχνετε κόμμα, γιατί δεν κατεβαίνετε στις εκλογές; Γιατί αφήνετε ανεκμετάλλευτες τις θεσμικές δυνατότητες και τα μέσα που προσφέρει η αστική δημοκρατία; Απαντάμε: Ακόμα και αν πετύχουμε να μην μας διαφθείρουν (και η ιστορία έχει αποδείξει ότι είναι αναπόφευκτο), η χρήση αυτών των μέσων φέρνει ήττα. Και μόνο αυτά που πρέπει να κάνεις για να μπορέσεις να εισπράξεις τις "ωφέλειες" σε δένουν χειροπόδαρα αλλά και σου αφαιρούν το «ηθικό πλεονέκτημα (…) Για να τελειώνουμε. Ημασταν είμαστε και θα είμαστε εκτός αστικής δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στην αστική δημοκρατία. Και καλούμε τους καταπιεζόμενους και τους εκμεταλλευόμενους να κάνουν το ίδιο. Ποτέ δεν θα κατέβουμε στις εκλογές, ποτέ δεν θα γίνουμε κόμμα, τελεία».

Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο ο Ρουβίκωνας διοργανώνει εκδήλωση στα Εξάρχεια για την παρουσίαση της πολιτικής του ταυτότητας.