ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2017 19:07 EEST | Updated 20/05/2017 19:07 EEST

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας υποστηρίζει ότι το ηχητικό υλικό που τον ενοχοποιεί είναι κατασκευασμένο

Igo Estrela via Getty Images
BRASILIA, BRAZIL - MAY 20: Brazilian President Michel Temer delivers a new statement following the release of a tape allegedly demonstrating him condoning bribery payments to Chamber of Deputies President Eduardo Cunha on May 20, 2017 in Brasilia, Brazil. The release of the recording has sent another political shockwave through the country with leftists calling for Temer's impeachment and new elections.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, στόχος κατηγοριών για διαφθορά και παρακώλυση της δικαιοσύνης, δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια του διαγγέλματος του, του δεύτερου σε διάστημα δύο ημερών, ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες που τον παρουσιάζουν ως δράστη δωροδοκίας για την εξαγορά της σιωπής μάρτυρα είναι κατασκευασμένες και ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να διακόψει την εναντίον του έρευνα για διαφθορά μέχρι την ανάλυση του υλικού.

Ο Τέμερ δήλωσε ότι στην κατάθεσή του εναντίον του ο Ζοέσλεϊ Μπατίστα, πρόεδρος της βιομηχανίας επεξεργασίας προϊόντων κρέατος JBS, έπεσε σε αντιφάσεις, είπε ψέματα και ότι κερδοσκόπησε εις βάρος του εθνικού νομίσματος.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς του θεσμούς της χώρας του και έδωσε την διαβεβαίωση ότι η Βραζιλία δεν θα εκτροχιασθεί και ότι θα συνεχίσει να κυβερνάται.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)