Την επόμενη φορά που θα πετάξετε με KLM, προσέξτε τον πιλότο. Μπορεί να είναι ο βασιλιάς της Ολλανδίας

Αυτός ο αρχηγός κράτους έχει ένα πολύ εντυπωσιακό χόμπι και σίγουρα αρκετά πρακτικό.

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξή του, πως επί 21 χρόνια παίρνει μέρος ως συγκυβερνήτης σε εμπορικές πτήσεις της ολλανδικής αεροπορικής γραμμής KLM.

Τις περισσότερες φορές οι επιβάτες δεν τον αναγνωρίζουν, ενώ ο μονάρχης πραγματοποιεί δρομολόγια σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη με την υπηρεσία Cityhopper της KLM.

«Το πλεονέκτημα είναι πως μπορώ πάντα να λέω πως “εκ μέρους του πιλότου και του πληρώματος σας καλωσορίζουμε στην πτήση”», είπε ο βασιλιάς Willem-Alexander στην De Telegraaf. «Έτσι δεν χρειάζεται να λέω το όνομά μου. Αλλά ούτως ή άλλως οι περισσότεροι επιβάτες δεν προσέχουν ποτέ».

Σύμφωνα με το βασιλικό βιογραφικό του, ο βασιλιάς τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τις πτήσεις. Έβγαλε την άδεια πιλότου το 1987 και πετά ως «φιλοξενούμενος πιλότος» με την KLP από το 2001, πολύ πριν αναλάβει τα βασιλικά του καθήκοντα το 2013. Φέτος διέκοψε για λίγο τα καθήκοντά του ως συγκυβερνήτης για να εκπαιδευτεί πάνω στα νέα σκάφη της αερογραμμής, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.