ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/05/2017 06:15 EEST | Updated 24/05/2017 10:27 EEST

Επέστρεψαν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Eurokinissi

Κανονικά στις θέσεις τους επέστρεψαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι 2.300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και παρά το ότι δεν πιστώθηκε ακόμη στους λογαριασμούς τους το ποσό των δεδουλευμένων που έχουν να λαμβάνουν, συνολικού ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, αποφάσισαν να τερματίσουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν στις 15/5.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης, αποδεχόμενοι τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι εντός της ημέρας θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και σεβόμενοι το επιβατικό κοινό της πόλης, επέστρεψαν στις εργασίες τους.

«Αποφασίσαμε αν και απλήρωτοι να πιάσουμε δουλειά» σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, ο οποίος πάντως πρόσθεσε πως αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και εξόφληση του δώρου του Πάσχα, δεν αποκλείεται το το ΔΣ των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να συνέλθει εκ νέου, προκειμένου να σταθμιστεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις.

Όπως αναφέρθηκε αργότερα, τα δεδουλευμένα Μαρτίου-Απριλίου πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων εντός της ημέρας, μαζί με εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,454 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης. «Μπήκαν και οι υπογραφές από το υπουργείο Οικονομικών, για τις δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για την καταβολή των χρημάτων και τα ποσά μεταφέρθηκαν ήδη από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Εθνική Τράπεζα. Τώρα, προχωρούν οι διαδικασίες για να μεταφερθούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων» είπε χαρακτηριστικά.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)