ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2017 09:52 EEST | Updated 28/05/2017 15:53 EEST

Πιθανόν να έχουν διαφύγει μερικά μέλη του δικτύου των βομβιστών στο Μάντσεστερ

Handout . / Reuters
Britain's Home Secretary Amber Rudd speaks on the BBC's Marr Show in London, May 28, 2017. Jeff Overs/BBC Handout via REUTERSTHIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTSFOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES

Μερικά από τα μέλη του δικτύου των βομβιστών στο Μάντσεστερ είναι “πιθανό” να έχουν διαφύγει τη σύλληψη, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν υπάρχουν ανάγκες για την διάθεση μεγαλύτερου αριθμού από το προσωπικό ασφάλειας, οι αρμόδιες αρχές θα μεριμνήσουν γι' αυτό.

Η Βρετανίδα ΥΠΕΣ εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος καλύτερης συνεργασίας με τις εταιρίες ηλεκτρονικών διαδικτυακών παροχών, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση της αστυνομίας, σε πληροφορίες σχετικές με την δράση των τρομοκρατών.

Έμφαση θα δοθεί στην συνεργασία με τις εταιρίες που έχουν αναπτύξει συστήματα και κωδικούς αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικές αρχές στην Βρετανία ανακοίνωσαν την σύλληψη του 14ου υπόπτου, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα σε μία ιδιοκτησία στο Μάντσεστερ, σε σχέση με την αιματηρή βομβιστική επίθεση της προηγούμενης Δευτέρας.

Για τον 25χρονο που συνελήφθη στο νοτιοδυτικό Μάντσεστερ διατυπώνονται υποψίες ότι «παραβίασε την αντιτρομοκρατική νομοθεσία» περιορίστηκε να ανακοινώσει μέσω του Twitter η αστυνομία.

Συνολικά για την επίθεση στη συναυλία της Αριάνας Γκράντε, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, συνελήφθησαν μέσα σε μία εβδομάδα 14 άνθρωποι. Δύο από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες ενώ 12 άνδρες παραμένουν υπό κράτηση και ανακρίνονται.