ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2017 06:11 EEST | Updated 28/05/2017 12:33 EEST

Κανονικά οι πτήσεις της British Airways μετά τη βλάβη στα ηλεκτρονικά της συστήματα

DANIEL LEAL-OLIVAS via Getty Images
Travellers wait stranded outside Heathrow Airport Terminal 5 after British Airways flights where cancelled at Heathrow Airport in west London on May 27, 2017. British Airways said May 27 that it had cancelled all its flights out of major London airports Heathrow and Gatwick after an IT systems failure, warning people not to travel to the congested hubs. People saying that they are not allowed to enter the terminal. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas (Photo credit should read DANIEL LEAL-O

Ξεκινούν πάλι οι πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο, που είχαν διακοπεί λόγω κατάρρευσης ηλεκτρονικού συστήματος της εταιρείας. Από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ οι πτήσεις θα εκτελούνται κανονικά, ενώ από το Χίθροου θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Τα προβλήματα πάντως θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς τα αεροσκάφη και τα πληρώματα δεν βρίσκονται στις θέσεις που θα έπρεπε σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό οι επιβάτες της British Airways δεν μπορούν να εισέλθουν στον τερματικό σταθμό 5 του αεροδρομίου του Χίθροου νωρίτερα των 90 λεπτών, πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση των πτήσεών τους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Άλεξ Κρουζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά την προσπάθεια της εταιρίας να πραγματοποιήσει το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεών της για σήμερα, θα υπάρξουν μερικές καθυστερήσεις, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων.

Ο Κρουζ δήλωσε επίσης, ότι οι επιβάτες που θα αποφασίσουν να μην ταξιδέψουν σήμερα, θα μπορούν να κλείσουν νέες θέσεις για να πετάξουν με τα αεροσκάφη της εταιρίας, μετά το τέλος Νοεμβρίου.

Χθες η εταιρεία προχώρησε στην ακύρωση όλων των πτήσεων της από τα αεροδρόμιο Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου λόγω «μείζονος βλάβης των ηλεκτρονικών συστημάτων, η οποία προκαλεί πολύ σοβαρή αποδιοργάνωση στις πτήσεις μας παγκοσμίως», όπως ανακοίνωσε. Στα δύο αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας προκλήθηκε μπλακ άουτ με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται την πρώτη ημέρα ενός τριημέρου αργίας για τη Βρετανία.

Σε βίντεο το οποίο ανήρτησε στο twitter o διευθύνων σύμβουλος Άλεξ Κρουζ, δηλώνει ότι η κατάσταση δημιουργήθηκε από «πρόβλημα στην παροχή ενέργειας» και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κυβερνοεπίθεση.

Η British Airways επλήγη και από άλλα σοβαρά προβλήματα στα ηλεκτρονικά της συστήματα το 2016, που είχαν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο.