ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/05/2017 07:46 EEST | Updated 28/05/2017 18:59 EEST

Στο Κατάκολο ή στον Πύργο θα φιλοξενηθούν οι 41 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν από την Frontex

Milos Bicanski via Getty Images
MYTILENE, GREECE - APRIL 4: Frontex police escort migrants, who are being deported from Lesbos, on to a ferry before it returns to Turkey on April 4, 2016 in Lesbos, Greece. Scores migrants are being returned to Turkey following an EU agreement with the Turkish authorities to tackle Europe's worsening mass migration crisis. Migrants who have arrived illegally in Greece are now being deported back to Turkey if they refuse to apply for asylum. (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

Στο Κατάκολο ή στον Πύργο θα φιλοξενηθούν οι 41 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σήμερα μέσα σε ιστιοφόρο στην θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια, νοτιοδυτικά του Κατάκολου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, η τελική απόφαση για τον χώρο που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά σήμερα το βράδυ.

Επίσης, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι «έχουμε φροντίσει, ώστε να υπάρχουν τα αναγκαία, τόσο για τη διαμονή τους, όσο και για την διατροφή τους». Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε, όταν αποβιβάστηκαν οι μετανάστες στο λιμάνι του Κατακόλου υπήρχαν στο σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφέρουν στο νοσοκομείο πρόσφυγες, που πιθανόν να αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ακόμη, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες δεν υπάρχουν μικρά παιδιά και γυναίκες, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι είναι νέοι, ηλικίας μέχρι 25 χρόνων.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των διακινητών, αλλά και του σημείου όπου είχαν επιβιβαστεί οι πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν ως τελικό προορισμό, κατά πάσα πιθανότητα, την Ιταλία.