ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/05/2017 12:20 EEST | Updated 28/05/2017 12:30 EEST

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Λουκά Παπαδήμο

Alessandro Bianchi / Reuters
Greek radical left unified party President Alexis Tsipras (L) talks on his mobile phone as he arrives for a news conference for foreign press during his visit in Rome February 7, 2014. REUTERS/Alessandro Bianchi (ITALY - Tags: POLITICS)

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο .

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατηγορεί τη ΝΔ και το «μιντιακό κατεστημένο» για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Επίσης υπογραμμίζει πως δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο. Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει σημειώνοντας «δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο».

Διαβάστε επίσης:

Σταθερή η κατάσταση υγείας του Λουκά Παπαδήμου